BİY

21 Ekim 2010 Perşembe

Manchester Utd 1-0 Bursaspor


Bursaspor Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında deplasmanda Manchester United'a 1-0 mağlup oldu ve golsüz ve puansız bir biçimde yoluna devam etti.

Maç aslında beklediğimiz gibi başladı. MANU henüz maçın başında Nani'nin güzel golüyle 1-0 öne geçti. Ancak 1-0'dan sonra fazla kasmadılar. Maçın kontrolü sürekli onlardaydı ama beklenenden az pozisyona girdiler. Tabi bunda Alex Ferguson'ın tercihleri de etkili oldu. İleri uçta Macheda yerine Hernandez'i kullansaydı feci bir skor ortaya çıkabilirdi.

Bursaspor ise 5'li bir orta saha ile oynasa da Fletcher-Carrick-Anderson üçlüsüne orta sahada hiç üstünlük kuramadı. Tabi bunun sebebi tamamen tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Normalde yapmayacakları pas hatalarını yaptılar inanılmaz sayıda fazla top kaybı yaptılar. Bundan dolayı da ilk yarıda Sercan'ı ikinci yarıda Turgay'ı topla hiç buluşturamadılar. Bursaspor'un bu sezon belki de en etkili oyuncusu Volkan Şen'in de Evra karşısında çaresiz kalması hiçbir şekilde hücum geliştirememesine sebep oldu. Ertuğrul Sağlam Volkan Şen'i solda değil de ortada kullanmayı denese Bursaspor belki 1-2 pozisyon üretmeyi başarabilirdi.

Bu maç hakkında konuşulacak fazla bir şey yok aslında. Sonuçta arada inanılmaz bir güç farkı var. Yalnız "Deplasmandaki maçı 1-0 kaybettik. İçerideki maçta puan alabiliriz." düşüncesi yanlış. Çünkü Manchester Utd. öyle bir takım ki başa baş oynadığını zannedersin ama onlar kazanmıştır.

Hiç yorum yok: