BİY

21 Ekim 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 3.Hafta Çarşamba Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 3.Hafta dün akşam A,B,C ve D gruplarında oynanan maçlarla tamamlandı.

A Grubu'nda son şampiyon Inter Gareth Bale'ı 4-3 yendi demek doğru olacaktır. Inter Benitez ile farklı bir kimliğe büründü. Geçen sene ilk yarıda 4 gol bulan bir Inter görmek pek mümkün olmuyordu. Fakat Benitez Eto'o'yu çok etkili kullanıyor ve Inter gol atmada fazla sıkıntı çekmiyor. Tabi Gareth Bale'ı tebrik etmek lazım. Aynı golden 3 tane atması hem de Julio Cesar gibi bir kaleciye atması önemli. Aslında Julio Cesar aynı golden bir maçta 3 tane yiyecek bir kaleci değil. 3 tane penaltı atsanız bir tanesini kurtarır yani o derece. Anlaşılan o da Dünya Kupası'ndan sonra performansı düşüşe geçen oyunculardan. Diğer maçta ise Twente ile Werder Bremen berabere kaldılar. Bu skor hiç şüphesiz Inter'e yenilen Tottenham için iyi oldu. Inter'den kendi sahalarında alacakları bir puan bile gruptan çıkmalarına yeter gibi gözüküyor.

B Grubu'nda ise Lyon Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olduğunu kanıtlar bir biçimde ilerliyor. Benfica'yı da yenerek 3'te 3 yaptılar ve 9 puana ulaştılar. Bu saatten sonra grubu lider bitirmemeleri için hiçbir sebep göremiyorum. Schalke ise fikstür avantajını kullanma peşinde. Bunun ilk adımını Hapoel'i yenerek gerçekleştirdiler. Deplasmandaki maçı da kazanırlarsa gruptan çıkmak için büyük avantaj elde edecekler.

C Grubu'ndaki Manchester-Bursa maçını zaten yazmıştık. Glasgow-Rangers ile Valencia ise Edu'nun her iki kaleye attığı gollerle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuç Valencia'ya yarayan bir skor fakat özet görüntülere bakılırsa galibiyeti kaçıran taraf Glasgow Rangers olmuş. Grupta Manchester 7, Rangers 5, Valencia 4 puanda. Bursaspor'un ise puanı yok. Manchester grubu bir şekilde lider tamamlayacaktır. Valencia'nın ise Rangers'ı mutlak suretle mağlup etmesi gerekiyor.

D Grubu'nda ise Barcelona Kopenhag'ı beklenildiği gibi geçip liderliğe yükseldi. Skor tabi daha farklı da olabilirdi ama direkler de buna pek müsaade etmemiş. Diğer maçta ise Panathinaikos ile Rubin Kazan berabere kaldılar. Bu skor Kopenhag'a yarayan bir skor. Eğer Rusya'daki maç da berabere bitecek olursa Kopenhag Şampiyonlar Ligi'nde yılın sürprizini gerçekleştirmek için çok iyi bir fırsat yakalamış olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 4.hafta maçları 2-3 Kasım tarihlerinde yine aynı takımlar arasında oynanacak.

Hiç yorum yok: