BİY

20 Ekim 2010 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 3. Hafta Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta maçları dün akşam başladı. E,F,G ve H gruplarında oynanan maçlarda Roma-Basel maçı dışında sürpriz yaşanmadı.

E Grubu'nda Bayern Cluj'u 3-2 yenmeyi başardı. Ancak özet görüntülerden anladığımız kadarıyla Bayern'e şans da çok yardımcı olmuş. Cluj 2 golü kendi kalesine atarken 3.golde de Bayern'e bayağı yardımcı olmuş. Alman takımları zaten genelde şanslı oluyor nedense. Bunların milli takımları da böyle. Roma ise Basel'e kendi sahasında 3-1 mağlup oldu. Aslında sürpriz bir sonuç ama özet görüntülere bakılırsa Basel galibiyeti haketmiş gözüküyor. Bu sonuçlarla "Bayern grup lideri oldu." diyebiliriz. Roma ise işini zora soktu. Kendi evinde yenildiği rakibini deplasmanda yenmek zorundalar.

F Grubu'ndaki Chelsea Spartak Moskova maçını zaten yazmıştık. Diğer maçta ise Marsilya sadece grubun değil Şampiyonlar Ligi'nin de en zayıf takımlarından Zilina'yı 1-0'la geçti ama özellikle ilk yarıda çok net fırsatlardan yararlanamayıp farkı kaçırdılar. Aynı zamanda iddacıları da yaktılar. Bu sonuçla Marsilya grup ikinciliği şansını sürdürdü.

G Grubu'nda da Real Madrid Milan maçını yazmıştık. Diğer maçta ise Ajax Auxerre'i 2-1 mağlup etti. Böylece Ajax Auxerre'in 4 puan önüne geçmiş oldu. 4.hafta Fransa'da alacakları 1 puan Ajax'a Avrupa Ligi için yeterli olur diye düşünüyorum. İkincilik şansları ise bana göre çok az. Zira Milan'la deplasmanda oynayacaklar.

H Grubu'nda ise Arsenal Shaktar Donetsk gibi kaliteli bir takımı bile perişan etti. Arsenal galibiyeti normal sonuç ama 5-1'lik skor kesinlikle anormal. Bu sonuç Arsenal'in grup liderliğini tescillemiş oldu. Grubun diğer maçında ise Braga Partizan'ı 2-0 mağlup ederek ilk puanları aldı ve Avrupa Ligi için önemli avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta A,B,C ve D gruplarında oynanacak maçlarla devam edecek. Temsilcimiz Bursaspor'a Old Trafford deplasmanında "İyi Şanslar!" diliyoruz. Zira ihtiyaçları var.

Hiç yorum yok: