BİY

20 Ekim 2010 Çarşamba

Spartak Moskova 0-2 Chelsea


Dün akşam F Grubu'nda TSİ 19.30'da Spartak Moskova ile Chelsea karşı karşıya geldi. Her iki takım da 2'de 2 yaparak bu maça çıktılar.

Spartak Moskova Chelsea maçlarından en az 1 puan çıkarıp işini daha da kolaylaştırmanın peşindeydi. Chelsea ise fazla risk almadan oynayıp önemli olanın maçı kazanmaktan ziyade grup birinciliği olduğunun farkındaydı. Bu yüzden kalecileri Cech hariç maça biraz tutuk başladılar. 2 önemli pozisyonda Spartak Moskova'ya gol izni vermedi Cech. Daha sonra ise Zhirkov'un müthiş golü geldi ve Chelsea 1-0 öne geçti. Ardından Chelsea pozisyonlar üretmeye başladı. Anelka'yı 2 kez pozisyon soktular. Anelka bunları atamadı ama ilk yarının sonlarına doğru bir pozisyon daha buldu ve skoru 2-0 yaptı.

İkinci yarı istediğini almış bir Chelsea vardı ve fazla kasmalarına gerek yoktu. Spartak Moskova ise farkı 1'e indirmek için uğraştı ancak Cech günündeydi. Spartak Moskova'nın 1-2 tehlikeli şutu vardı ve o şutları mükemmel çıkardı. Ne yalan söyleyeyim Cech belki de Mourinho gittikten sonraki en iyi maçını bile oynamış olabilir.

Bu sonuçla Chelsea 3'te 3 yaptı ve grup liderliğini hemen hemen aldı diyebiliriz. Spartak Moskova ise mağlup oldu ama gösterdiği performansla Marsilya'ya geçilmeyeceğini gösterdi.

Hiç yorum yok: