BİY

27 Ekim 2010 Çarşamba

Rooney'e Yapılan Haksızlık


Bilindiği üzere FIFA'nın verdiği "Dünya'da Yılın Futbolcusu" ödülü ile France Football Dergisi'nin verdiği "Altın Top" ödülü birleştirilmişti. Bu ödüle aday gösterilen 23 futbolcu açıklandı. Tabi 2010'da Dünya Kupası düzenlendiği için Dünya Kupası'nda başarılı olan takımların öne çıkan futbolcuları adaylar arasında çoğunlukta. Bunun haricinde Dünya Kupası'nda başarılı olamasalar da kulüplerinde gösterdikleri performansla bu ödüle aday gösterilen birkaç isim var. Bunlar başlıca Messi, Ronaldo ve Drogba diyebiliriz. Bu 3 isim de Dünya Kupası'nda pek varlık gösteremedi. Messi çok çabaladı belki ama gol atamadı. Ronaldo 1 gol attı ama o golü 7-0 kazandıkları maçta Kuzey Kore ağlarına göndermişti. Drogba da turnuvadan önce sakatlandı pek etkili olamadı. Ayrıca listede hiçbir İngiliz oyuncunun olmaması da dikkat çekici bir ayrıntı.

Wayne Rooney geçen sene özellikle Şubat-Nisan ayları arasındaki 2 aylık süreçte gerçekten çok başarılı işler yapmıştı. Adeta bir gol makinesine dönüşmüş takımını şampiyonluk yarışında tutmayı başarmıştı. Ancak daha sonra sakatlandı. Takımı şampiyon olamadı son hafta Chelsea rakibini 8-0 yendi Drogba gol krallığında Rooney'i geçti. Dünya Kupası'nda tıpkı diğer takım arkadaşları gibi etkili olamadı diye de 23 futbolcunun arasına alınmamış. Messi ve Ronaldo da Dünya Kupası'nda etkisizdiler. Hadi Messi geçen sene Barcelona'da 40 civarı gol attı. Ronaldo da Şampiyonlar Ligi ile beraber 35'e yakın atmıştır. Rooney'e de bakacak olursak onun da Ronaldo'dan aşağı kalır yanı yoktu. Bence listede olmalıydı. Asamoah Gyan var Rooney yok.
Son olarak Dünya Kupası düzenlenen yıllarda ödülü Dünya Kupası'nı kazanan takımın futbolcularının kazandığını görüyoruz. Eğer gelenek devam ederse İspanyol bir futbolcu ödülü kazanır. İspanya'nın Dünya Kupası'nda en çok öne çıkan oyuncusu David Villa'ydı. Plase olarak da Iniesta olabilir. Finalde kupayı getiren golü atmıştı.

Hiç yorum yok: