BİY

11 Mart 2010 Perşembe

Beşiktaş 2-0 İ.B.B


Beşiktaş 18. Hafta erteleme maçında İ.B.B'yi 2-0 mağlup ederek lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü. Gerçi Bursaspor'un Diyarbakır maçından 3 puan alacağı düşünüldüğünde liderin 4 puan arkasında demek daha doğru olacaktır.

Beşiktaş sahaya ideal kadrosundan bir eksikle çıktı. Ernst'in yerine Mustafa Denizli Necip'e şans verdi. Onun dışında Beşiktaş'ta bir eksik yoktu. İ.B.B ise çok fazla saydıda eksikle oynamak durumundaydı. İlk yarıda Beşiktaş etkili olan taraftı. Pozisyonlar bulan istekli oynayan takım Beşiktaş'tı. İ.B.B Beşiktaş'ın bu futboluna hiçbir zaman karşılık veremedi. Beşiktaş Bobo, Holosko ve Ekrem ile pozisyonlar buldu. İlk yarının sonlarında da Beşiktaşlıların beklediği gol geldi ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

İkinci yarıya İ.B.B golle başlama düşüncesindeydi. Ancak bunu gerçekleştiremedikleri gibi hazırlıksız yakalandıkları bir pozisyonda ofsaytı bozdular. Holosko da bu fırsatı kullanmayı bildi ve skoru 2-0 yaptı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş fizik olarak rakibinden çok üstün olduğu için oyunu istediği gibi kontrol etmeyi başardı ve maçı 2-0 tamamladı.

Doğrusunu söylemek gerekirse Beşiktaş'ın oynadığı futbolu beğendim. Hırslı istekli arzulu bir futbol koydular. Fizik olarak da çok iyi durumdalardı. Böyle olunca da galibiyet kendiliğinden geldi zaten.

Beşiktaş da aldığı bu galibiyetle şampiyonluk yarışına iyice dahil oldu. Eğer bu oyunlarını diğer maçlara da yansıtmayı başarabilirlerse ligi iyi bir yerde bitirmeyi başarabilirler.

Hiç yorum yok: