BİY

25 Mart 2010 Perşembe

Fenerbahçe 2-0 Manisaspor


Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Manisaspor'u Güiza ve Deivid'in attığı gollerle 2-0 yenerek final için önemli bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe Cristian hariç ideal onbiriyle çıkarken Manisaspor'da önemli değişiklikler göze çarpıyordu. Her ne kadar Manisaspor yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmış olsa da sahada oynanan oyun bunu pek belli etmiyordu. Fenerbahçe kendi sahasında oynamanın da yarattığı içgüdüyle topa daha çok sahip olan oyunu kontrol eden takım olsa da çok ağır bir tempo ile oynadığından pozisyon üretemezken, Manisaspor ise özellikle Yiğit Gökoğlan'ın savunmanın arkasına yapacağı koşularla goller bulmayı deniyordu.

Maç bu şekilde devam ederken 31.dakikada kaleci Orkun'un hatalı pasında Güiza aslında kendisi için çok zor olan bir pozisyonda golü atarak Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 3 dakika sonra da Andre Santos'un ortasında Deivid skoru 2-0 yaparak Fenerbahçe'yi rahatlatan golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla bitti.

Klasik olarak Manisa ikinci yarının başında gol bulmayı düşünürken, Fenerbahçe skoru koruma yolunu tercih etti. Bu esnada bazı kontrraatak şansları yakalasa da genellikle yapılan kötü pas tercihleri Fenerbahçe'nin skoru artırmasını engelledi. Manisa ise ikinci yarıda oyuna giren Isaac ile tehlikeli olmaya çalışsa da Lugano-Bilica ikilisinin uyumuyla sağlamlaşan savunma hattı Manisaspor'a fazla gol şansı tanımadı.

Fenerbahçe oyun olarak ortaya pek bir şey koymadığı bir maçta gol yemeden iki farklı galip gelerek final yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı. Tabi Bursa'daki rövanş maçında yapılan hatalar tekrarlanmadığı takdirde bu geçerli. Onun dışında kupa için bir şey demiyorum. Yine finalde bir terslik çıkmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok: