BİY

7 Mart 2010 Pazar

Perşembe...


İki post önce Bursaspor'un şampiyonluk şansını değerlendirirken Diyarbakır deplasmanında hükmen galibiyetle 3 puan alabileceğini yazmıştım. Zaman ne yazık ki beni haklı çıkardı. Diyarbakırspor-Bursaspor maçı çıkan olaylar yüzünden tamamlanamadı.Bu tip olayların yaşanacağını tahmin etmek için allame-i cihan olmaya gerek yok. Bu tip tahminler yapmak elbette hoş değil ama ilk yarıdaki maçta yaşananlardan sonra Diyarbakır'da böyle olaylar olacağı belliydi. Peki bu olaylara önlem alınabilir miydi?

Burda sakal bıyık durumu var. Bu maç Diyarbakır'dan başka bir yere alınsa devlet Diyarbakır'da zaafiyet göstermiş olacak bu da malum şahıslara koz vermek demek olacaktı. Öte yandan maç Diyarbakır'da oynanmaya çalışılınca bu sefer de büyük çapta olaylar çıkacaktı. Burda ikinci seçenek tercih edildi. Olaylar çıktı. Yaralananlar oldu. Maç yine oynanamadı. Peki bu bir zaafiyet değil midir? Sonuçta İl Güvenlik Kurulu toplandı ve maçta yeterli güvenlik önlemlerinin alınacağını taahhüt etti. Ama maç tamamlanamadı.

Bu maçta yaşananların fitili 5 ay önce ateşlenmişti. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Bu sürede bu işlerin önüne geçilebilir miydi? Bence geçilemezdi. Çünkü olayların çıkaranların futbolla ilgisi yok. Tıpkı Bursa'dakilerin ilgisi olmadığı gibi.

Hiç yorum yok: