BİY

16 Mart 2010 Salı

Serie A'da Şampiyonluk Mücadelesi


Sene başında neredeyse herkesin belki de Silvio Berlusconi'nin bile açık ara favori gösterdiği Inter 8 puanlık avantajı, kadrosu ve iki maçta Milan'ı yenmiş olmasına rağmen puan farkını koruyamadı ve fark 1'e indi.

Bana sorarsanız bu tablonun sorumlusu Jose Mourinho'dan başkası değil. Avantajlarına rağmen sürekli ortamı geren, hakemlerle, rakip teknik direktörler ve yöneticilerle sürekli ağız dalaşına giren antipatik adam işleri bu noktaya getirmiştir. Sakin sakin oynayıp maçları efendi gibi kazanmak dururken böyle işlere uğraşan Jose Mourinho takımına en büyük zararı vermiştir. Dünyanın neresinde görülmüş 6-7 puan önde olan takımın kendi sahasında oynadığı maçta 9 kişi kaldığı, bu kadar çok kırmızı kart gördüğü, hocasının, futbolcularının şiddetli itirazlardan cezalar aldığı? Burda çok ciddi bir sorun var ve bu sorun Inter'in avucunun içindeki şampiyonluğun kaptırılmasına yol açabilir.

Halihazırda kaybedilmiş bir şey olmasa da psikolojik tüm faktörlerin Milan lehine ve Inter aleyhine olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü yarış kaybedecek hiçbir şeyi olmayan ama kazancak çok şeyi olan Milan'la kaybedecek çok şeyi olan fakat şampiyon olursa kazanacak hiçbir şeyi olmayan Inter arasında. Sene sonunda Inter şampiyon olursa kimse kalkıp "Helal olsun. Çok önemli başarı." demez. Ama şampiyon olamazsa işte o zaman birileri için çok ciddi sıkıntılar ortaya çıkar.

Peki Milan bu psikolojik faktörleri kullanıp şampiyonluğa ulaşabilir mi? Milan kadrosu çok tecrübeli, önemli başarılar elde etmiş futbolculardan oluşsa da bu futbolcuların hiçbiri eskisi gibi değiller. Ronaldinho Barcelona'dan sonra ilk kez bu kadar iyi olsa da ne o eski Ronaldinho, Ne Pirlo eski Pirlo, Ne de Seedorf eski Seedorf. Hatta Gattuso bile eskisi gibi değil. Böyle olunca da Milan adına çok ümitli olamıyorsunuz. Ama ümitsiz yaşanmaz.

Kalan maçlar ne gösterir bilmem ama Inter'in şampiyonluğu vermesinin çok acayip bir şey olacağı kesin. En iyi kadro sizde, puan olarak avantajlı durumdasınız, rakibinizi iki maçta da yenmişsiniz burdan şampiyonluğu verirseniz zoru başarmış olursunuz.

Hiç yorum yok: