BİY

5 Mart 2010 Cuma

Fikstür Avantajı


Çok tehlikeli bir laf bu fikstür avantajı lafı. Son yıllarda bu avantaja sahip takımların bunu kullanabildiklerini göremedik. Geçen sene Mustafa Denizli ikinci yarı başlamadan fikstür avantajından bahsediyordu mesela. Rakiplerin İnönü'ye geleceğini söylüyor bu yönde bir saha ve seyirci avantajları olduğunu söylüyordu. Ama Beşiktaş geçen sene direkt rakibi olarak sadece Galatasaray'ı yenebildi İnönü'de. Onun dışında Sivasspor hariç ilk altıdaki takımların tamamı İnönü'ye geldiler ama Beşiktaş bu maçlardan hiç galibiyet çıkaramadı. Ama şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Geçen sene son haftalara doğru aynı şey Galatasaray için de söyleniyordu. En azından ligi ikinci tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne katılabileceği konuşuluyordu. Ama Galatasarsay bu avantajını kullanamadı ve ligi ancak 5. bitirebildi.

Bu sene ikinci yarı başlarken Fenerbahçe için de böyle bir avantajdan bahsediliyordu. Hatta öyle ki yönetim bilet fiyatlarında düzenlemeye gitti, taraftar da bu bilinçle hareket edip stadı doldurmaya çalıştı. Ancak Fenerbahçe özellikle savunmada yaşadığı sıkıntılar yüzünden bu avantajını kullanamadı ve şampiyonluk yarışında çok dezavantajlı bir duruma düştü. Kalan maçlar içinse aynı şey Bursaspor için söyleniyor. Bakalım onlar da bu kelimenin lanetine uğrayacaklar mı?

Bana sorarsanız fikstür avantajı diye bir şey yoktur. Fikstür avantajını kullanmayı becerebilen takım vardır. Bir de bu avantajdan dolayı rehavete kapılan takım vardır. Ben nasılsa avantajlıyım deyip çaba göstermezseniz Fenerbahçe gibi olmaya mahkûmsunuz demektir.

Hiç yorum yok: