BİY

28 Mart 2010 Pazar

Ezeli Rekabette 364. Randevu


Turkcell Süper Lig'in 27.haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacaklar. Şampiyonluk mücadelesini yakından ilgilendiren maçta kaybeden taraf (özellikle Fenerbahçe) işini mucizelere bırakmış olacak.

Galatasaray her ne kadar sene başındaki kadar iyi futbol oynamıyor olsa da Ali Sami Yen'deki maçlarda oldukça başarılı. Sanırım içerideki maçlarda sadece iki beraberliği var ve gol atamadığı maç yok. Bu istatistikler Galatasaray'ın performansı ile ilgili öenmli ipuçları veriyor.

Galatasaray'da Kewell dışında eksik yok. Zaten aylardır Kewell olmadan oynadıkları için o da çok önemli bir eksik sayılmaz.

Fenerbahçe ise 8'de 8 ile başladığı sezonda liderin 6 puan gerisine düşmüş durumda. Özellikle ikinci yarının başında kaybedilen puanlar bu işleri bu noktaya getirmiş durumda. Ancak son haftalarda Lugano'nun dönmesiyle savunmadaki sıkıntılarını gidermiş durumda. Ama hücumda etkisiz pozisyon üretemeyen bir Fenerbahçe var. Ayrıca deplasman karnesi pek parlak değil.

Fenerbahçe orta sahadaki ideal ikilisi Emre ve Cristian'dan bu maçta sakatlıklarından dolayı yararlanamayacak. Onların yerine Mehmet Topuz ve Selçuk o bölgede görev yapacak. Mehmet Topuz sene başında Emre cezalıyken o bölgede kötü oynamamıştı. En azında o performansına yakın oynaması gerekiyor. Selçuk da gereksiz işlere girmesin yeter. Ayrıca Emre'nin olmamasını çok büyük bir kayıp olarak değerlendirmiyorum. Çünkü maçın hakemi Cüneyt Çakır. Emre oynasaydı kırmızı kart görme ihtimali çok yüksekti bence.

Genel kanı maçın Galatasaray'ın hakimiyetinde geçeceği şeklinde. Ben de öyle olacağını ve maçın favorisinin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Derbi maçın favorisi elbette olmaz ama hem saha ve seyirci avantajı hem de oynadıkları futbol itibariyle bana göre Galatasaray daha avantajlı.

Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması ise Alex'ten geçiyor. Alex'in hücumda yapacağı işler Fenerbahçe'nin maçı kazanması için kilit rol oynuyor. Aksi takdirde hücumda bu kadar etkisiz bir Fenerbahçe'nin galibiyet alması mümkün değil.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır olduğu için maçın 11'e 11 tamamlanmasını beklemiyorum. O yüzden eksik kalmak işleri çok değiştirecektir. Sinirlerine hakim olan taraf bu konuda avantajlı.

Hiç yorum yok: