BİY

27 Mart 2010 Cumartesi

Bir Fenerbahçelinin Gözünden G.Saray Kongresi


Galatasaray bu haftasonu iki heyecanı birden yaşıyor. Cumartesi günü olağan genel kurul pazar günü ise F.Bahçe derbisi var. Kongrede mevcut başkan Adnan Polat ve eski yöneticilerden Adnan Öztürk başkanlık yarışı yapacaklar.

Adnan Polat Canaydın'ın son dönemiyle birlikte 4 yıldır Galatasaray yönetiminde. Her ne kadar başkanlığı 2 yıl olsa da 4 yıl olarak da telakki edilebilir. Fakat son iki yılı değerlendirecek olursak belki sportif anlamda öenmli bir başarı sağlanamasa da kurumsal anlamda Galatasaray'a çok şey kazandırıldı. GS Bonus, GS Bilyoner ve GS Mobile bunların en önemli örnekleri. Öte yandan stat inşaatına başlandı. Bunlar Galatasaray için hayati öneme haiz projeler.

Futbol takımına baktığımız zaman ise aslında orda da yönetim anlamında önemli başarılar elde edildi. Özellikle yapılan transferler ve Rijkaard'ın takımın başına getirilmesi ve tüm bunların büyük bir gizlilik içinde yapılması gerçek bir yönetim başarısıdır.

Adnan Öztürk ismi pek bilinen bir isim değil. Ribery transferinde önemli rol oynadığı söyleniyor. Onun dışında Peter Kenyon hamlesi dikkat çekici. Ara ara yükselen "Yabancı yönetici istiyoruz." nidalarına bir cevap gibi. Onun dışında söylemlerine baktığınız zaman Galatasaray değerlerinden ve Galatasaray'ın yanlış yönetildiğinden dem vuruyor. Seçilme ihtimali pek yok gibi. Ama belli miktar oy alacaktır mutlaka.

Fatih Altaylı'nın söylediği "Galatasaray'ın borcu 800 milyon TL." lafından başka Adnan Polat yönetiminin bir falsosu yok. Ayrıca o rakam nasıl ortaya çıktı? O da ayrı bir tartışma konusudur. Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda mevcut düzenin devam etmesi Galatasaray açısından daha hayırlı olacağa benzer. Şimdiden hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: