BİY

28 Nisan 2010 Çarşamba

Barcelona-Inter Maçı Öncesi


Barcelona ile Inter 3-1'in rövanşında bu akşam Nou Camp'ta karşılaşacaklar. Inter 3-1'in avantajını korumaya Barcelona ise bu durumu ortadan kaldırmaya uğraşacak.

İlk maçtaki skordan sonra Barcelonalı futbolcular bu akşamı düşünmeye başladılar. Zaten neredeyse bir haftadır sistematik bir kampanya yürütüyorlar maç için. Xerez maçındak tişörtler olsun, futbolcusundan tutun başkanına kadar herkesin maç hakkında açıklamalar yapması futbol açısından çok şey vaat ediyor. Bu yüzden bu akşam maçın sonucu ne olursa olsun çok güzel bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

Barcelonalı futbolcular konuşur da Jose Mourinho buna cevap vermez mi? Tabi verir. O da "Şampiyonlar Ligi finali bizim için bir rüya, Barcelona içinse saplantı." diyerek hem çok güzel bir cevap verdi hem de çok doğru bir noktaya temas etti. Öyle ki Barcelona çok öenmli lig maçlarında Şampiyonlar Ligi dolayısıyla rotasyona gitmiş Messi, Xavi gibi öneml futbolcularını dinlendirmişti. Amaç elbette Madrid'te olmak kupayı ezeli rakibin stadında kazanmaktı.

Bunlar işin psikolojik tarafı. İşin futbol tarafına bakarsak bu maçta ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak olan iki takımın mücadelesini izleyeceğiz. Yalnız kabul etmek gerekir ki Barcelona elinden gelenin en iyisini yaparsa bana göre 3-1 falan dinlemez finale çıkar. Beğenseniz de beğenmeseniz de hoşunuza gitse de gitmese de Barcelona yeryüzünde potansiyeli en yüksek olan takımdır. Elbette her maçta bu potansiyellerini sahaya yansıtmalarını bekleyemeyiz ama iyi konsantre olan bir Barcelona değil Inter ve Jose Mourinho Dünya'daki her takım ve teknik direktör için büyük bir tehlikedir.

Ben Jose Mourinho olsam ilk maçtakinden biraz daha defansif bir kadro tercih eder yine Xavi'yi etkisiz hale getirmeyi denerdim. Ancak ne ben Jose Mourinho'yum ne de futbolu ondan daha iyi biliyorum. Mutlaka bir şeyler düşünecek, "inanmışlar ordusu" nu durdurmaya çalışacaktır. O işini bilir zaten bize karışmak düşmez.

Son olarak çarşamba akşamı olduğu için maçı Star TV yayınlayacak. Ancak kötü bir haberim var. Maçı İlker Yasin anlatacak. :(

Hiç yorum yok: