BİY

18 Nisan 2010 Pazar

Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş


Hakem kararlarının damga vurduğu maçta Fenerbahçe Beşiktaş'ı Alex'in attığı golle 1-0 yenmeyi başardı ve şampiyonluk şansını devam ettirdi.

İlk önce futbolu konuşalım. Fenerbahçe maça iyi başladı. Henüz 2. dakikada Alex'in attığı golle öne geçti. Maç öncesi yazımda erken gelen golün maçı çok zevkli hale getireceğini düşünüyordum. Ancak Beşiktaş'ın sahadaki kadrosu hücum oynamaya müsait olmadığından Fenerbahçe'ye karşılık veremediler. Bu da maçın tek taraflı geçmesine sebep oldu ilk yarıda. Güiza ve Alex çok net fırsatları kullanamayınca ilk yarı Fenerbahçe tek golde kaldı.

İkinci yarıya İbrahim Kaş-Uğur İnceman değişikliğiyle başladı Mustafa Denizli. Ancak ikinci yarının başında Fenerbahçe yine pozisyonlar bulan taraftı. Maçın rengi Lugano'nun ceza sahasında elle oynadığı pozisyondan sonra değişti. O pozisyonda hakem "devam" deyince o karar Beşiktaş'ı ateşledi. 64.dakikada daha önce de çeşitli dengesizliklere imza atan Bilica penaltıya sebebiyet verince Beşiktaş beraberlik şansı yakaladı. Ancak Bobo penaltıyı kaçırınca Beşiktaşlı oyuncuların maneviyatı da kırıldı. Ondan sonraki dakikalarda Fenerbahçe Beşiktaş'a pozisyon vermedi ve maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe ilk yarıyı en az 2-0 önde kapatmalıydı. Ancak golleri atamayınca ikinci yarı Fenerbahçe için sıkıntılı geçti. Normalde daha rahat kazanması gerekirdi. Mustafa Denizli ise Fenerbahçe'yi önce durdurmak istedi ama daha 2.dakikada Alex golü atınca planları alt üst oldu. 64'te Bobo penaltıyı kaçırmasa maç çok başka bir noktaya giderdi elbette. Ama Mustafa Denizli'nin yanlış tercihleri var.

Hakemden önce Bilica'yla ilgili konuşmadan olmaz. Hani %100 Futbol'da maçın fark yaratan oyuncusunu seçiyorlar ya işte bu maçın fark yaratan oyuncusu Bilica'dır. Zaten daha önce bir çok defa beğenmediğimi söylemiştim. Artık bu akşam yaptıklarıyla ne denli ahlaksız bir oyuncu olduğunu gösterdi. İlk yarıda İbrahim Toraman'la girdiği diyalog olsun, yaptırdığı penaltı olsun, penaltı noktasında yaptığı hafriyat olsun bu kadar terbiyesiz bir adam görmedim. Bu adam seneye bu takımda kalacaksa yazıklar olsun.

Hakem Hüseyin Göçek saçmasapan bir yönetim gösterdi. Gösterdiği kartlar olsun, göstermediği kartlar olsun, verdiği kararlar, vermediği kararlar tam bir tutarsızlık örneği. Beşiktaş lehine verdiği penaltı kararı dışında hatasız kararı yok. Kırmızı kartların ikisi kesin yanlış biri şaibeli. Bana göre Ernst'e verilen kırmızı kart çok anormal değil. Ama kırmızı kart da olmayabilir o pozisyon. Orda hakeme bir şey demek çok doğru değil. Ama Vederson ve İ.Toraman'ın kartları tamamen şov amaçlı verilen kırmızı kartlar. "Bakın işte atıyorum." demek için gösterilen kartlar. Lugano'nun elle oynadığı pozisyon da penaltı.

Sonuç olarak Fenerbahçe olaylı maçta ezeli rakibini yenmeyi başardı ve Beşiktaş'ın şampiyonluk ümidini bitirdi. Şimdilik Bursa ve Fener kopmuşlar gibi gözükse de gelecek hafta Galatasaray en azından Şampiyonlar Ligi için yukarıyı yakalamayı deneyecek. Tabi Kasımpaşa ve Yılmaz Vural faktörü Fenerbahçe için çok kritik.

Not: Ernst'in kırmızı kartı da yanlışmış. Ama o kartın yardımcının uyarısıyla verildiğini belirtelim. İki yanlışın bir doğru etmediği bir pozisyon.

Hiç yorum yok: