BİY

13 Nisan 2010 Salı

Manisaspor 1-1 Fenerbahçe


Fenerbahçe Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında 2-0'ın avantajıyla gittiği Manisa'dan turla dönmeyi zor da olsa başardı.

Gökhan Gönül, Bilica ve Güiza hariç ideal kadrosuyla sahaya çıkan Fenerbahçe 15. dakikada Güven'in golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Bu golden sonra Fenerbahçe topa daha çok sahip olan taraf olsa da Manisaspor orta sahada agresif davranarak Fenerbahçe'nin kaptırdığı toplarla goller aramayı denedi. Ancak ne Fenerbahçe ne de Manisaspor gole ulaşamadı. Doğrusu pek de çaba göstermediler.

İkinci yarıya Fenerbahçe daha istekli başladı. İkinci yarının başında Mehmet Topuz'la pozisyona girdi. Oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'ye geçmişti. Manisaspor ise fazla sert oynayarak rakibinin sinirlerini bozmaya, eksik bırakmaya çalıştı. Eğer Aytekin Durmaz haftasonu derbi var diye eyyam yapmasaydı iki takımın da mücadeleyi 11 kişi bitirmesi mümkün olmazdı. 64.dakikada Alex bireysel çabasıyla çok şık bir gol atarak skoru 1-1'e taşıdı. Bu gol Fenerbahçe'yi rahatlatırken Manisaspor'un da direncini kırdı arzusunu bitirdi. Kalan dakikalarda 3 gol atması gereken Manisaspor maça havlu atınca Fenerbahçe son yarım saati rahat bir biçimde tamamladı ve bir kez daha finale çıkmayı başardı.

Fenerbahçe maçta iyi futbol oynamadı. Haftasonu derbi olmasının bunda etkisi olabilir. O yüzden fazla yadırgamamak o maçı beklemek gerekir. Sonuç olarak finale çıkmayı başardılar. Finalde rakip yarın akşam belli olacak ama Trabzonspor'un avantajını kaybedeceğini sanmıyorum. Büyük ihtimalle rakip onlar olur. Her finalde olduğu gibi bu finalde de bir cenabetlik bekliyorum Fener'den.

Hiç yorum yok: