BİY

8 Nisan 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Rövanş Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde bu hafta oynanan maçlarla çeyrek finaller de tamamlandı. 3 yıldır yarı finale 3 takım gönderen İnglizler bu sene bir takım bile gönderemediler. Barcelona,Bayern Münih, Inter ve O.Lyon yarı finalist olmayı başardılar.

Manchester Utd.-Bayern Münih maçı 2 sene önceki Sevilla-Fenerbahçe maçına gerçekten çok benzedi. O maçta da Sevilla maçın başında 2-0 öne geçmiş. Devreye 3-1 önde girmişti. Fenerbahçe ise skoru 3-2'ye getirmiş penaltılarla turu geçen taraf olmuştu.

Bu akşam da Manchester müthiş başladı maça. İlk maçta oynamadıkları futbolu oynadılar ilk yarıda. Daha maçın başında yaptıkları müthiş tempo iki gol kazandırdı MANU'ya. Bayern uzun süre bu şoku atlatamadı desek yanlış olmaz. Devrenin bitimine doğru Nani skoru 3-0 yapsa da Olic'in devre bitmeden attığı gol Bayern'in ümidini kaybetmemesini sağladı.

İkinci yarı başlarken Van Gaal Müller-Gomez değişikliğiyle golcü sayısını ikiye çıkarttı. Bayern bu devrede topa daha fazla sahip olma amacında olduğunu devre başlar başlamaz gösterdi. 50.dakikada Rafael ucuz bir şekilde oyundan atılınca işler Bayern için artık daha kolaydı. Alex Ferguson 55'te Rooney-O'Shea değişikliğini yaptı Rooney'nin yerine "çakma C.Ronaldo" Nani geçti. Ara ara kontraatak şansları bulsalar da maçın kontrolü tamamen Bayern'e geçmişti. 74.dakikada Ribery'nin kullandığı kornere gelişine mükemmel vuran Robben vatandaşı van der Sar'ı avlayınca Bayern turu geçecek konuma geldi. Golden sonra Van Gaal önce Robben-Hamit sonra Olic-Pjanic değişikliklerini yaptı. Ferguson ise Carrick ile Gibson'ı çıkarıp Giggs ile Berbatov'u oyuna alsa da bu değişikler kâr etmedi ve Bayern yarı finale çıkmayı başardı.

İlk maçta Bayern daha üstün oynayan taraf olsa da biraz saçma iki golle maçı kazandı. İlk golde Rooney'e çarpan top van der Sar'ı şaşırttı. İkinci golde Evra son dakikada kendi cezasahasında topu kaptırdı. Old Trafford'ta da tıpkı Fiorentina maçında olduğu gibi mükemmel bir golle Bayern turu kaptı. Sonuç olarak iş yine dönüp dolaşıp Ovrebo denen adama geldi.

Doğrusu Alex Ferguson gibi bir ismin bu durumdan turu kaybetmesi futbolun ne kadar sürprizlere açık bir oyun olduğunu bir kez daha gösterdi. Birkaç cümle de İngiliz televizyonuna edeyim. Van Gaal'e Spaletti muamelesi yaptınız ama yemezler. Bir Schweinsteiger'in düşürüldüğü bir pozisyon vardı onun tekrarını hiç vermediniz. Bir iş yapacaksanız adam gibi yapın.

Bu turun en dikkat çekici maçında ise Messi Arsenal'i 4-1 yenerek Barcelona'yı yarı finalist yaptı. Çok klişe bayağı bir espiri ama gerçek bu. Aslında işler Arsenal'in istediği gibi başlamıştı. 18'de Bendtner skoru 1-0 yaptı. Fakat ondan sonra sahneye çıkan Messi önce 1-1 yaptı. Sonra kendi başlattığı atağı kendi bitirip 2-1 yaptı. Ardından Arsenal savunmasının nerede olduğunu merak ettiğim pozisyonda Almunia'nın üstünden aşırtıp 3-1 yaptı.

İkinci yarıda ise Real Madrid maçını düşünen Barcelona kendini fazla kasmadı. Arsenal ise skoru 3-2'ye getirip Barcelona'yı strese sokmayı planlıyordu. Maç belki 3-2 olsa Messi Şampiyonlar Ligi tarihinde bir maçta 5 gol atan ilk insan olurdu herhalde. Zaten Pedro Rodriguez oyundan çıkarken acele etmesini isteyen Eboue skor 4-1 olunca pişman olmuştur.

Dünün diğer maçı ise Inter için beklenenden de kolay geçti desek yanlış olmaz. İlk maçta farkı önleyen Akinfeev daha 6.dakikada saçmasapan bir gol yiyince Inter zaten işi bitirmişti. İkinci yarının başında Odiah da atılınca iş tamamen koptu zaten. Maçın yazılcak fazla bir şeyi de yok. 6.dakikada biten maçın nesini yazayım?

Şampiyonlar Ligi'nin müdavimlerinden O.Lyon bir diğer Fransız ekibi Bordeaux'yu elemeyi başardı. Bu maçtan önce Lyon'un 3-1'in avantajını kullanıp turu geçmeyi planlayacağını düşünüyordum. Nitekim Lyon bunu haklı çıkartacak bir oyun oynamış. Deplasman takımı olmanında getirdiği duyguyla daha çok savunmada kalıp Bordeaux ataklarını kesmeyi düşünmüşler. Bordeaux ise 3-1'i çevirmek için çok uğraşmış olsa da pek fazla pozisyona girdikleri söylenemez. İlk yarının sonlarında Chamakh'ın attığı golle umutlansalar da ikinci yarı Lyon'un başarılı savunması yarı final için yeterli olmuş.

Yarı finalde Bayern-Lyon ve Inter-Barcelona eşleşti. İlk maçlar Bayern ile Inter'in sahasında. Şüphesiz bu 4 takım arasında en güçlü ekip Barcelona. Fakat Jose Mourinho da önemli faktör. Inter-Barcelona galibi kupayı alır gibi gözüküyor. Ancak ne olursa olsun çok heyecanlı iki maç bizleri bekliyor.

Hiç yorum yok: