BİY

10 Nisan 2010 Cumartesi

El Clasico'ya Doğru


Real Madrid ile Barcelona belki şampiyonun belli olmayacağı ama şampiyonluğu çok yakından ilgilendiren maçta Santiago Bernabeu'da karşılaşacaklar. Maç öncesinde iki takım da 74 puana sahip. Real Madrid Santiago Bernabeu'da oynadığı tüm lig maçlarını kazanırken Barcelona deplasman maçlarından 10 galibiyet 4 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. O mağlubiyetin de Madrid şehrinde yaşandığını hatırlatalım.

Sezonun ilk yarısında Camp Nou'da oynanan maç beklentilerin altında kalmıştı. Guardiola Ibrahimoviç'i Pellegrini de Benzema'yı yedek soyundurmuştu. O maçta Real Madrid biraz daha iyi oynasa da Barcelona Ibrahimoviç'in attığı golle maçı 1-0 kazanmıştı.

Real Madrid'in bugüne kadar ortaya koyduğu performans şampiyonluğu ne kadar istediklerini gösteriyor. Ancak bu sene oynadıkları birçok kritik maçı kazanamadılar. Sevilla ve Bilbao gibi tansiyonu yüksek deplasmanlarda Real Madrid mağlup olurken içeride Sevilla'yı son dakika golüyle yenebildiler. Tabi 18 yıldır kazanamadıkları Deportiva La Coruna deplasmanını bu sene kazandıklarını belirtelim.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde de büyük maç kazanamadı bu sezon. İçeride Milan'a 3-2 mağlup oldu deplasmanda ise berabere kaldı. O.Lyon'a da yenilerek çeyrek finale çıkamadan elendi. Yani böyle maçlarda sıkıntı yaşıyor Real Madrid.

Barcelona ise geçen seneki kadar muhteşem değil takım halinde. Hala çok iyiler ama maçlarını geçen seneki kadar rahat kazanmıyorlar. Bunda rakiplerin motivasyonun da etkisi vardır elbet. Bir seneye 6 kupa sığdıran bir takıma karşı ister istemez aşırı motive olunur. Ama buna rağmen Barcelona transfere 250 milyon Euro harcamış Real Madrid'le aynı puanda.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finali öncesinde Guardiola Mallorca deplasmanında (ki Mallorca Real Madrid ve Barcelona'dan sonra iç sahada en başarılı takım La Liga'da) Messi ve Xavi'yi dinlendirerek aslında hedefinin iki sene üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olduğunu gösterdi. Kupa 1 Şampiyonlar Ligi adıyla oynandığından beri bunu yapabilen yok ve finalin Bernabeu'da olması Barcelona'nın iştahını kabartıyor. Bu durum aynı zamanda Real Madrid taraftarını en çok korkutan durum. O yüzden Barcelona Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Santiago Bernabeu'da kazanırsa kimse Real Madrid'in La Liga'da Barcelona'yı geride bırakmasını konuşmayacak.

Bu akşamki maç Santiago Bernabeu'da ama kesinlikle 3 ihtimalli bir maç. Real Madrid içeride oynadığı son 3 maçı geriden gelerek kazandı. Ancak aynı durumun Barcelona karşısında yaşanması halinde Real Madrid'in aynı şeyi tekrarlayabileceğini sanmıyorum. Real Madrid'te Kaka'nın Barcelona'da ise İbrahimoviç'in sakatlıkları var. Böyle bir maçta bu iki yıldızın olmaması kötü bir durum.

Umarım her iki takım da ilk maçta yaptıklarını bu maçta yapmazlar ve sistemlerinden taviz vermezler. Böylece bol gollü bir maç izleriz. Hatta Messi ve C.Ronaldo'nun karşılıklı gollerinin olduğu bir maç olursa tadından yenmez.

Hiç yorum yok: