BİY

11 Nisan 2010 Pazar

Real Madrid 0-2 Barcelona


Barcelona deplasmanda Real Madrid'i bir kez daha yenerek La Liga'da liderliğe yükseldi. Futbol olarak beklediğimiz alamadık belki ama maçı bu kez hakeden kazandı. Tabi bunda özellikle Barcelona'nın savunma ağırlıklı bir onbirle maça başlamasının şüphesiz çok etkisi var. Real Madrid ise aşağı yukarı beklediğimiz bir kadro ile sahaya çıktı.

İlk dakikalarda Real Madrid baskılıydı. Barcelona savunmadan çıkmakta zorlandı. Hatta öyle ki bir çok topu taca göndermek zorunda kaldılar. Ancak Barcelona dengeyi kurdu ve yavaş yavaş kendi oyununu oynamaya başladı. 33.dakikada maçtaki ilk pozisyonda Barcelona Messi ile golü attı. Serbest vuruşu çabuk kullanan Messi daha sonra Xavi'nin mükemmel pasını iyi değerlendirdi. DAha sonra Real Madrid bu gole bir reaksiyon göstermeye çalışsa da Barcelona buna izin vermedi.

İkinci yarıya iki takım da aynı kadrolarla çıkarken Guardiola Alves'i sağ beke Pedro'yu Alves'in önüne Puyol'u sol beke Maxwell'i de Puyol'un önüne çekti. 55.dakikada Xavi yine güzel bir pas attı ve Pedro Rodriguez skoru 2-0 yaptı. Bu golün ardından Marcelo-Guti değişikliğini yapıp orta sahadaki pas yüzdesini artırmak istedi Pellegrini. Bu değişiklik aslında Real Madrid'in pozisyona girmesini sağlasa da van der Vaart golü atamayınca Real Madrid maça ortak olamadı. Barcelona daha sonra Messi ile iki net gol pozisyonundan yararlanamazken Ronaldo'nun dar açıdan çektiği şutta Valdes gole izin vermedi ve Barcelona maçı kazanarak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Real Madrid'te Kaka yoktu ama Barcelona da Ibrahimoviç, Henry, Iniesta gibi ideal onbir oyuncuları olmadan sahadaydı. Fakat buna rağmen ligdeki en güçlü rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Üstelik skor daha da farklı olabilirdi.

Pellegrini bu maçı da alamayarak sezon sonunda ayrılmayı garantiledi. Şampiyon olunsa dahi takımın başında kalabileceğini zannetmiyorum. Florentino Perez de bir 250 milyon Euro'yu daha gözden çıkarırsa şaşırmam. Belki 2000 yılında Figo transferinde yaptığının bir benzerini yapması gerekir. Ama alsa alsa en fazla Henry'i alır Barcelona'dan.

Şampiyonluk yolunda Barcelona bu maçı alarak avantajlı konuma geçti. Fakat fikstüre baktığınızda Espanyol, Villareal, Sevilla gibi zorlu deplasmanları var. Real Madrid'in en zor maçı Valencia ile onla da içeride oynayacaklar. Bir de kendi sahasında başarılı sonuçlar alan Mallorca ile deplasmanda karşılaşacaklar. Burada Real Madrid için önemli olan bu mağlubiyete rağmen ayakta kalabilmek. Aksi takdirde Barcelona zorlu deplasmanlardaki puan kayıplarına rağmen şampiyonluğa ulaşır. Bu maçların arasına iki Inter ve bir muhtemel Şampiyonlar Ligi finali de girerse Real Madrid'in umudunu kaybetmemesi gerekir. Ama bunu bize ancak zaman gösterecek.

Son olarak unutmadan şunu da söyleyeyim. Lyon maçından sonra Higuain "küçük maçların büyük golcüsü" diye düşünmeye başlamıştım. Haksızlık etmemek için bir şey söylemedim. Ama bu akşam gösterdi ki Higuain küçük maçların büyük golcüsüdür.

Hiç yorum yok: