BİY

24 Ekim 2010 Pazar

Fenerbahçe-Galatasaray


Fenerbahçe-Galatasaray ezeli rekabetinde 366. randevu bu akşam Kadıköy'de gerçekleşecek. Bu maç son 10 yıldaki derbilerden bir hayli farklı durumda. Uzun yıllar sonra ilk defa bir derbi maça Galatasaray sıkıntılı çıkıyor ve Fenerbahçe ilk defa açık ara favori gösterilir durumda. Öyle ki; İddaa'da Fenerbahçe'nin oranı 1.50 olarak verilmiş. Bugüne kadar bir derbide gördüğümüz en düşük oran. Bunun Fenerbahçe için tehlike olduğunu düşünüyorum.

Hepimiz lisede Fizik, Kimya gibi dersler gördük. Hatırlayacaksınız o derslerde çeşitli formüller olur ve o formüllerde bazı parametreler sabitken bazıları da problemden probleme değişkenlik gösterirdi. Bu akşamki maçı da bu şekilde düşünecek olursak bu maçta sabit olan parametre Fenerbahçe. Bu akşam sahaya çıkacak olan Fenerbahçe'nin üç aşağı beş yukarı ne oynayacağını tahmin edebiliriz. Ancak Galatasaray için durum böyle değil. Yeni bir hoca geldi ve ilk maçına çıkacak. Anlayış olarak da Rijkaard'dan farklı olduğu için önceki maçlardan farklı bir Galatasaray sahada olacaktır. Tabi neredeyse 4-5 senedir hücum oynamaya alışmış bir takıma savunma ağırlıklı bir futbol oynatınca ortaya ne türlü bir sonuç çıkacağı merak konusu.

Aslına bakarsanız bu maçın değerlendirmesini taktiksel açıdan yapmanın çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Haftaiçinde yaşanan hadiselerden sonra bu maç için psikolojik faktörler daha önemli hale geldi. Ben Fenerbahçe'nin diğer Galatasaray maçlarından çok daha farklı bir ruh hali içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak Galatasaraylı oyuncular "10 yıldır yeniliyoruz, ya yine yenilirsek." düşüncesinde değiller. Bu Galatasaray için bir avantaj olabilir.

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda ortaya koyduğu oyunla skora etki edebilecek 3 futbolcu var. Bunlar Arda,Baros ve Kewell. Bu akşam 3'ü de sakatlıkları dolayısyla oynayamayacaklar. Bu Galatasaray için çok büyük bir dezavantaj. Fenerbahçe'de ise Özer dışında eksik yok.

1 yorum:

King Santillana dedi ki...

Merhaba,

Küçük bir hususu düzeltmek istedim. Dünkü maç 365. değil, 366. randevuydu. 365.maç sene başında Almanya'da oynandı. Bu konuyla ilgili bazı gazetelerde de yanlış yazılmış istatistikler var. Aşağıda linki olan yazının sonlarında bu konuya değindim.
Kolay gelsin..
http://kingsantillana.blogspot.com/2010/10/gelenek-bitti-mi-yani-simdi.html