BİY

22 Ekim 2010 Cuma

Olmayacak İşler Peşindesin


Beşiktaş oldukça eksik bir kadro ile öyle ki; 18'i bile tamamlayamadan Avrupa Ligi'nde Porto ile Fiyapı İnöünü Stadı'nda karşılaştı. Schuster bu kadar eksiğe rağmen oyun anlayışından vazgeçmeyince de 3-1'lik skorla mağlup oldu.

Schuster muhafazakar bir teknik adam. Asla sisteminden vazgeçmiyor. Bu da zaman zaman sıkıntı yaratıyor. Real Madrid'in başındayken de gol düellosu şeklinde geçen pek çok maçta puan kaybı yaşamıştı. Barcelona'nın çılgın attığı sezon Barcelona ile karşılaşacakları maç öncesi yaptığı açıklamalardan sonra görevine son verilmiş ardından gelen Juande Ramos takımın savunmasına da önem vermiş ve Real Madrid iki Barcelona maçı arasında maç kaybetmemişti.

Dünkü maça baktığımız zaman Beşiktaşlı taraftarlar rakip "4-5 kere geldi 3 gol attı." diye serzenişte bulunuyor. Onlar atar. Çünkü onların adı Ankaragücü, Karabükspor falan değil, Porto. Pozisyon buldukları zaman affetmeyecek golcüleri var nitekim affetmediler. Tabi Hakan Arıkan ve Zapotocny'nin de katkıları olmadı değil. Ancak onlar iyi oynasalar da farkeden bir şey olmazdı.

Schuster eksik kadrosuyla şu sıralar olmayacak işler peşinde koşuyor. Guti ve Quaresma bu takımın olmazsa olmaz futbolcuları. Onlar olmadığında Beşiktaş hücumda çok büyük bir sıkıntı içerisinde kalıyor. CSKA Sofya maçından sonra Ntv Spor'daki "Spor Servisi" programında Marca'dan bir yazarın yazısına yer verilmişti. O yazıda Beşiktaşlı oyuncuların topları sürekli Guti'yle buluşturmaya uğraştıklarından bahsedilmiş, Schuster'in buna bir çözüm bulması gerektiği yazılmıştı. Bugün bu iki futbolcu olmadığında alınan sonuçlar ortada.

Schuster maçtan sonraki demecinde farklı şeyler deneyeceklerini beyan etmiş. Bu farklı şeylerden kastın ne olduğu şu anda bir muamma. Acaba takımın oyun anlayışını birkaç maç için değiştirecek mi, yoksa hücumda farklı şeyler mi deneyecek? Bu sorunun cevabını bu hafta Kayserispor maçında öğreniriz büyük ihtimalle.

Son olarak Hakan Arıkan'a da değinmeden olmayacak. Hakan Arıkan tarhi Liverpool maçından sonra çok zor zamanlar geçirdi. Ancak geçen sene Beşiktaş'ın Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 yendiği maçın ardından yaptığı kurtarışla galibiyetin mimarı olmuştu. Fakat bu sezona kendine aşırı güvenle başladı ve sürekli hatalı goller yiyor. Eylül ayında Hürriyet Gazetesi'nde çıkan bir haberde "Büyük kaleciler hata yapar. Ben de büyük kaleciyim." dediği yazılmıştı. Birincisi Hakan Arıkan büyük kaleci falan değil gayet vasat bir kaleci. İkincisi ben hiçbir büyük kalecinin "Ben büyük kaleciyim." dediğine de şahit olmadım. Zaten dün akşamdan sonra ancak Cenk sakatlanırsa forma şansı yakalar diye düşünüyorum.

1 yorum:

mirmak dedi ki...

Bazı cümlelerde Schuster yerine Rijkaard yazalım...

Daha önce Rijkaard için yazılanlardan herhangi bir farkı yok...

Üzgünüm bu bakış açısını belirtmeden geçemedim...