BİY

20 Ekim 2010 Çarşamba

Rijkaard Dönemi Resmen Bitti


Galatasaray bugün yaptığı "açık"lama ile Rijkaard döneminin resmen bittiğini ilan etti. Aslında bu duruma "beklenen son" dersek hata etmiş olmayız. Zira iş bu noktaya doğru ilerliyordu.

Geçen sene Rijkaard'ın kalitesinin yeterli olmadığını düşündüğü kadroyla Galatasaray 3. olmuşken bu sene herkesin kabul ettiği gibi daha kalitesiz bir kadro ile Rijkaard'ın bir şey yapması mümkün değildi. Ancak şunu söylemek gerekir ki özellikle bu sene yapılan transferlerin kaçının Rijkaard'ın mutlaka istediği oyuncular olduğu da tartışılır. Bu sezon için konuşuyorum; Galatasaray'da Rijkaard ne kadar başarısız olduysa yönetim de o kadar başarısız olmuştur. Bunda hiç şüphe yoktur. Ancak geçtiğimiz sezonda bana göre tüm başarısızlık Rijkaard'a aittir. Kimse kusura bakmasın ama "Kalitemiz yeterli değildi." açıklamasını asla kabul etmiyorum.

Böylece Frank Rijkaard da Del Bosque, Aragones, Löw, (hatta daha önce Fenerbahçe'de çalıştığı için Hiddink'i de buna dahil edebiliriz) gibi teknik adamlarla benzer bir sıfatın sahibi olmuş oldu.

Bu yazıyı yazdığım dakikalarda Adnan Polat-Fatih Terim görüşmesi yapılıyordu. Ntv Spor'daki son dakika gelişmesine göre Fatih Terim ailevi nedenlerden ötürü görevi kabul edemeyeceğini söylemiş. Doğrusu bu çok sürpriz bir karar oldu. Ben %80-90 ihtimalle görevi kabul edeceğini düşünüyordum.

1 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

hoca gidio futbolcular gidio adnan sezgin kalıo olmaz ki boole