BİY

2 Kasım 2010 Salı

Bursaspor v. Manchester Utd.


Bursaspor bu akşam Şampiyonlar Ligi’ndeki 4. maçında Bursa’da Manchester Utd. ile karşılaşacak. Bursaspor ilk puanlarını almak ve ilk golünü atmak için Manchester ise gruptan çıkma konusunda avantaj elde etmek için sahaya çıkacak.

Bursaspor deplasmana giderken birçok insan fark beklentisi içerisindeydi. Ama Alex Ferguson’ın oyuncu tercihleri bu beklentileri boşa çıkardı. Etkili Hernandez yerine tecrübesiz Macheda tercihi United’ın gol pozisyonu üretmesini zorlaştırdı. Bu akşam ne yazık ki Macheda yok. Eğer oynarlarsa, Hernandez-Berbatov ikilisi Bursa’nın başını yakabilir.
Bursa özellikle kanatlardan etkili olan bir takım ama bu sene Ozan İpek geçen seneki formunda değil. Volkan Şen Bursa’nın etkili oyuncularının başında geliyor ama geçen maçta Patrice Evra gibi bir oyuncuyla karşılıklı oynaması gerekti ve doğal olarak etkili olamadı. Elbette bu maç için taktik değerlendirmelerde bulunmak abesle iştigal etmek olur ama en azından Ertuğrul Sağlam’ın Volkan Şen’i Evra’dan kurtarması lazım. Hiç değilse hücumda alternatif bir şey üretmiş olunur.
İlk maçtaki 1-0’lık skor kimseyi aldatmamalı. Çünkü o maç baştan sona Bursa yarı sahasında oynanmıştı. Ayrıca Manchester Utd. çok rahat ve inanılmaz sabırlı oynayan bir takım. Hiçbir şey yapmıyorlar gibi gözüktükleri birçok maçı bu şekilde kazandıkları vakidir. Hayaller kurmak güzeldir ama gerçekçi olmakta fayda var. Bu akşam alınacak muhtemel bir beraberlik yeter de artar bile.

Hiç yorum yok: