BİY

4 Mayıs 2011 Çarşamba

El Clasico 4.Ayak: Barcelona Finalde


20 günlük El Clasico serisi tamamlandı. Ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde kazançlı çıkan takım Barcelona olurken Real Madrid de Kral Kupası'nı kazanarak en azından sezonu kupasız tamamlamaktan kurtulmuş oldu.

Son maç serideki en güzel maç oldu diyebiliriz. Takımlar bu seride ilk kez Nou Camp'taydı. Real Madrid 2-0'lık dezavantaja sahip olduğundan açık oynadı. Bu da ortaya tempolu, seyir zevki yüksek, bol pozisyonlu bir maç çıkardı. Barcelona Abidal hariç ideal onbiriyle mücadele etti. Real Madrid'de ise Ramos, Pepe, Khedira'nın yerine Arbeloa, Albiol ve Diarra vardı. Ayrıca bu maçta kenardaki Mesut'un yerine Kaka ilk onbirdeydi. Her iki takım da alışılagelmiş anlayışlarıyla sahadaydılar.

İlk yarıda 25.dakikadan sonra Barcelona'nın gol pozisyonları gelmeye başladı. Messi'nin başrolde olduğu hücumlarda Casillas başarılıydı ve gole izin vermedi. Real Madrid ise Ronaldo ve Di Maria ile etkili olmaya çalıştı. Derinlemesine atılan toplarda Barcelona savunması başarılıydı. Diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Real Madrid daha iyi başlamıştı. 48.dakikadaki tartışmalı pozisyonda Real Madrid'in bir golü sayılmadı. Ronaldo düşerken Mascherano'yu da düşürünce hakem faul verdi. İlk başta pozisyonda bir şey yokmuş gibi gözüküyordu. Fakat daha sonra farklı açılardan tekrarında müdahale olduğu görüldü. Barcelona iyi oynamazken Iniesta'nın ara pasında Pedro Casillas'la karşı karşıya kaldı ve golü attı. Böylece bu serideki maçlarda ilk kez Ronaldo ve Messi dışındaki bir futbolcu gol atmış. Golden 10 dakika sonra ise Real Madrid ilk 3 maçta yapamadığını yaptı. Barcelona'nın pas hatasında araya giren Xabi Alonso bekletmeden Di Maria'ya oynadı. Onun direkten dönen vuruşu sonrası top tekrar kendisine geldi. Bu sefer içerideki Marcelo'ya oynadı ve o da golü atarak beraberliği sağladı. Bu gol Real Madrid'i umutlandırdı. Böyle olunca Barcelona biraz daha skoru korumaya yönelik bir oyun sergilemeye başladı. Real Madrid'in de umutlanmasıyla maçta sertlikler artmaya başladı. Hakem bu dakikalarda Mourinho'nun sözlerinden etkilenmiş olacak ki maçı 11'e 11 bitirmeye çalıştı ve bunu da başardı.

Bu maç serideki en güzel maç oldu ama hakem yönetimi açısından da en kötü maç oldu diyebiliriz. İlk yarıda Real Madrid çok net bir pozisyon yakalayabilecekken Puyol'un dengesini kaybedip düşmesine faul verdi. Real Madrid'in verilmeye golündeki kararı bence doğruydu ama çok tartışılacaktır. Real Madrid'den Diarra'yı Barcelona'dan da Pedro'yu atabilirdi. Doğrusunu söylemek gerekirse hakem maçı yönetmedi, idare etti. -Aslında ikisi de aynı anlama gelir ama ne demek istediğimi anlayan anlamıştır.-

Sonuç itibariyle 20 günlük seri sona erdi. Her iki takımda 1'er galibiyet aldılar 2 maç berabere bitti. İşin ilginci galibiyetleri kendi sahalarında almadılar. Real Madrid tarafsız sahada Barcelona ise bir maçı deplasmanda kazandı. Benim bu seride en çok aklımda kalan olay Mourinho'nun yarı final ilk maçından sonra yaptığı açıklamalar olacak. Ne kadar haksız olduğunu bilsem de.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final bu akşamki Manchester Utd- Schalke maçıyla tamamlanacak. Mucize olmazsa Wembley'de 2009'un rövanşını izleyeceğiz.

Hiç yorum yok: