BİY

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Transfer Dönemi Hızlı Başladı


Geçtiğimiz yılların aksine lig resmi olarak biter bitmez takımlar transferleri yapmaya başladılar. Bu da en azından kulüplerin bazı şeyleri artık idrak ettiklerinin bir göstergesi gibi yorumlanabilir. Tabi Beşiktaş ve Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından erken kopmaları hatta Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında hiç olmaması da bunda önemli bir faktördür.

Beşiktaş'ın Egemen Korkmaz ile anlaştığı yanılmıyorsam Türkiye Kupası finalinden önce bile belli olmuştu. Zaten Beşiktaş kulübünden de yalanlama gelmemişti. Bugün de bu transfer resmiyet kazanmış oldu.

Egemen Korkmaz, bu sezon Trabzonsporlu birçok oyuncu gibi kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Zaten Trabzonspor ligin en az gol yiyen takımı olarak sezonu tamamladı. Beşiktaş'ta da Sivok, İbrahim Toraman ve Ersan Gülüm'le forma mücadelesi yapacaktır. Ayrıca bu sezon son maçlarda sol bek olarak da görev yaptı. Belki Tayfur Havutçu onu zaman zaman o bölgede de kullanabilir.

Akşam saatlerinde ise önce Selçuk İnan'ın Galatasaray'a transfer haberi geldi. Selçuk Trabzonspor'un oynadığı futbolun en önemli parçasıydı. Kıt olan yerli piyasasındaki 2-3 kaliteli isimden birisiydi. Fenerbahçe'ye de gelebileceği konuşuluyordu ama Galatasaray'ın kesinlikle daha çok ihtiyacı vardı. BAM üçlüsünden "illallah" diyen Galatasaray taraftarına ilaç gibi gelecektir. Yalnız Galatasaray'ın daha çok ihtiyacı vardı diyoruz ama Trabzonspor'un da yerini doldurması çok zor olacaktır. Devre arasında neler yaşandı bilemiyorum ama dışarıdan bakıldığından ciddi bir yönetim hatası var gibi gözüküyor.

Fenerbahçe ise öğlen saatlerinde Sezer Öztürk'le anlaştı. Bu transferin en güzel yanı Bilica denilen karakter yoksunu saatli bombadan kurtulmamız oldu. Öte yandan Sezer Öztürk stil olarak Alex'e benzeyen bir futbolcu. İlk onbirde oynaması zor gözüküyor. Kadro genişliği açısından önemli ama ideal onbirdekilerle yedek kalanlar arasındaki uçurumu kapatabilecek bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum.

Öte yandan Fenerbahçe'nin anlaştığı diğer bir isim ise Emenike oldu. O da Sezer Öztürk gibi kuvvetle muhtemel yedek kalacak bir oyuncu. 9 milyon Euro'luk bonservis bedeli ise kesinlikle abartı bir meblağ. Ama Anadolu'dan belli oranda isim yapmış bir futbolcu aldığınızda böyle abuk subuk rakamlar ortaya çıkıyor. Bu transferden benim anladığım Güiza bu yaz yolcu. Semih'in durumu ise şu an için karışık gözüküyor. Ancak Fenerbahçe ile anlaşmazsa Galatasaray'a gitme durumu ortaya çıkacak.

Emenike transferinin bir başka boyut daha var. O da işin ahlaki kısmı. Fenerbahçe maçından önce hakkında acaip haberler çıktı. Babasının nüfusa geç kaydettiği iddia edildi. Yaşının 24 değil 31 olduğu söylendi. Sonra Emenike son dakikada sakatlık nedeniyle Fenerbahçe'ye karşı oynamadı. Daha sonra Trabzonspor'a karşı da oynatılmadı haliyle. Daha bugün Şenol Güneş "Emenike Fenerbahçe'ye giderse tartışmalı olur." demişti ki 24 saat geçmeden Fenerbahçe'ye geldi. Bu da herhalde özellikle entel kesimin sosyal medya olarak adlandırdığı mecralarda çok tartışılacaktır.

Son olarak eğer Yobo da kalırsa Fenerbahçe'de gelecek sezon 4 Afrikalı futbolcu olacak. Bu da devre arasında başlayan 2.yarının 2-3 haftasına denk gelen Afrika Uluslar Kupası'na Fenerbahçe'nin 4 oyuncu göndereceği anlamına gelir. Bu da düşünülmesi gereken bir problem.

Not: Fotoğraf Fenerbahçe'nin resmi sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok: