BİY

12 Mayıs 2011 Perşembe

Şampiyon Barcelona


Barcelona bitime 2 hafta kala ezeli rakibi Real Madrid'in 6 puan önünde üst üste 3.kez toplamda ise 21.kez La Liga'yı şampiyon tamamlamayı matematiksel olarak garantiledi.

Sezon başında Real Madrid Jose Mourinho'yu takımın başına getirince "Acaba Mourinho'nun Real Madrid'i Barcelona'yı geçebilecek mi?" diye tartışılıyordu. Barcelona İlk 4 haftada 5 puan kaybetse de 20 maça yaklaşan bir galibiyet serisiyle Real Madrid'inm önüne geçti ve puan farkını da açtı. Bu galibiyet serisinde 5-0'lık tarihi maç da vardı.

Barcelona sürekli kazanırken Real Madrid arada bazı sürpriz puan kayıplarına maruz kaldı. Uzunca bir süre puan farkı 7 ile 5 arasında değişip durdu. Nisan ayının başında Real Madrid kendi sahasında Sporting Gijon'la oynuyordu. Jose Mourinho maçtan önce "Bu hafta puan farkını 2'ye düşürebiliriz." demişti. Ama tam tersi oldu. Sporting Gijon deplasmanda Real Madrid'i 1-0 yenerek hem rakibinin şampiyonluk şansını neredeyse 0'a indirdi hem de Mourinho'nun iç sahadaki 150 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Aynı hafta Barcelona zorlandığı maçta Villareal'i 1-0 yenince puan farkı 8'e çıktı ve 16 Nisan'daki El Clasico'ya Barcelona 8 puanlık avantajla geldi. Bernabeu'dan istediği sonuçla dönen Barcelona artık neredeyse şampiyondu ve kalan haftalarda hata yapmayarak şampiyonluğa ulaştı.

Kabul etmek gerekir ki Barcelona Real Madrid'den daha iyi bir takım. Ve lig gibi uzun maratonlarda genelde daha iyi olan takımlar mutlu sona ulaşır. Birçok insana göre Barcelona şu anda dünyanın en iyi takımı ve Barcelona klasında olup da onun seviyesinde olan başka bir takım yok. Çünkü Avrupa'nın diğer dev kulüplerinden hiçbirinin ideal 11'i 8 alt yapı oyuncusundan oluşmuyor kaldı ki bu futbolcular hem yetenekliler hem de yıllardan beri bu futbol anlayışını uygulamaya çalışıyorlar. O yüzden Barcelona böyle devam ettiği müddetçe Real Madrid'in Barcelona'yı geçmesi çok zor. Real Madrid'in önünde bu yüzden 3 seçenek var. Birincisi Figo transferi gibi bir transferle Barcelona'yı karıştırmak. Ancak şu anda bu mümkün gözükmüyor. İkincisi Barcelona'nın disiplinden kopmasını beklemek. Bu durum Guardiola'nın takımdan ayrılmasıyla ortaya çıkabilir. Arada sırada böyle haberler çıkıyor. Üçüncüsü Barcelona'nın motivasyonunu kaybetmesi ki Jose Mourinho Madrid'in başındayken çok zor. O zaman Jose Mourinho'yu göndermeleri mi gerekir? O da saçma olur Çünkü her şeye rağmen Barcelona'yı geçerse Jose Mourinho geçer.

Böylece Barcelona ligin bitimine 2 hafta kala hem şampiyonlupu garantiledi hem de Manchester Utd. ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi finali öncesinde hazırlık için 16 günlük bir süre kazanmış oldu.

Hiç yorum yok: