BİY

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Manchester Utd. 2-1 Chelsea


Manchester Utd. Premier Lig'de bitime 2 hafta kala Chelsea'yi 2-1 yenerek şampiyonluğa çok yaklaştı.

Manchester Utd. haftaiçi oynadığı Schalke maçında geniş kapsamlı bir rotasyona gitmiş birçok oyuncusunu dinlendirmişti. O maçta ilk onbir oynayan oyunculardan 3 tanesi bu maçta da ilk onbirdeydi. Bunlardan biri kaleci Van der Sar diğer ikisi ise Valencia ve O'Shea idi.

Maç çok hızlı başladı. Henüz 36.saniyede Hernandez'in attığı gol Kırmızı Şeytanları 1-0 öne geçirdi. Chelsea'nin rakip yarı sahada kaptırdığı top 2 pasla kalelerine gol olarak geri döndü. Golde David Luiz'in hamle hatası vardı. Golden sonra oyun tamamen Manchester Utd'nin kontrolündeydi. Sahada her istediğini yapan MANU karşısında hiçbir şey yapamayan Chelsea vardı. Özellikle ilk yarıdaki Manchester Utd. hayatımda izlediğim en iyi Manchester Utd. performanslarından biriydi. Maçın temposu yüksekti ve bu yüksek tempoda iyi paslaşan pozisyonlar bulan zevk veren bir Manchester Utd. vardı. 23.dakikada Manchester Utd. bir korner kazandı. Korner paslaşarak kullanıldı. Giggs'in rakibini geçip orta yaptığı pozisyonda Vidic doğru yere koşu yaparak atmasına alışkın olduğumuz gollerinden birini daha atarak skoru 2-0 yaptı. 2-0'dan sonra Manchester Utd. vites düşürdü. İlk yarının son 15 dakikasında Chelsea zaman zaman Manchester Utd. kalesine gelmeyi başardı. Ama bu dakikalarda Van der Sar şu anda dünyanın en iyi kalecisini olduğunu kanıtlarcasına kurtarışlar yaptı.

2.yarıya Chelsea David Luiz-Alex değişikliği ile başladı. 60'ta ise oyuna Torres girdi. 68.dakikada Lampard önünde kalan topu ağlara gönderince Chelsea için bir umut ışığı belirse de Manchester Utd. bir daha gol izni vermedi. Gol izni vermemekle kalmayıp özellikle Rooney ile farkı artırabilecekleri birçok pozisyonda yakaladılar. Maç Manchester Utd. adına daha farklı da bitebilirdi. Fakat sonuç itibariyle kazanarak Liverpool'u şampiyonluk sayısında geçmeyi neredeyse başardılar. Genel averaja bakıldığından matematiksel olarak garantilemeleri için 1 puana daha ihtiyaçları var. Onu da kalan 2 maçta alacaklarından kimse şüphe etmiyor.

Hiç yorum yok: