BİY

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Nuri Şahin Real Madrid'de


Son birkaç haftadır gerek İspanyol basınında gerekse de Alman basınında Nuri Şahin'in Real Madrid'e gideceği yazılıp çiziliyordu. Haliyle bu haberler Türk basınına da yansımıştı. Bugün transfer resmiyet kazandı ve Nuri Şahin Real Madrid'le 6 yıllık sözleşme imzaladı. Yine Hamit Altıntop için de benzer haberler her iki ülke basınında da çıkmaya devam ediyor.

Nuri Şahin 2005 yılında U-17 Dünya Kupası'ndaki performansıyla piyasaya çıktı. O turnuvada 4. olan takımın en önemli oyuncularının başında geliyordu. Aynı yıl A milli takıma da çağrıldı ve ilk maçında Almanya'ya karşı gol de attı. Fakat daha sonraki süreçte milli takımda yeteri kadar forma şansı bulamadı. 1 sezon Feyenoord'a kiralandı. Ardından Dortmund'a geri döndü. Bu sezon ise performansı tavan yaptı. Takımının şampiyonluğunda önemli rol oynadı ve bu performansı Real Madrid'e transfer olmasını sağladı. Son gelen haberlere göre Mourinho kendisinin mutlaka alınmasını istemiş. Bu da forma şansı bulmasını sağlayabilecek bir gelişme.

Jose Mourinho aslında elindeki geniş kadroyu kullanan bir teknik adam. Özellikle Chelsea'deyken birçok kez rotasyona gitmişliği vardır. Bu sene ise son birkaç hafta hariç ilk onbirini zorunlu haller dışında bozmadan oynamayı tercih etti. Nuri Şahin'i de zaman zaman rotasyonda kullanacaktır. Nuri'nin oyun stili şu anda Real Madrid'de en çok Xabi Alonso'nun stiline benziyor. Büyük ihtimalle Mourinho Alonso'yu dinlendirmek istediği zaman Nuri'ye şans verecektir.

Nuri son aylarda İspanyolca kursu da alıyormuş. Ayrıca Mesut Özil'in de Real Madrid'de olması uyum zorluğu yaşamasını engelleyecektir.

Mesut Özil'in Real Madrid'e gitmesinden sonra gurbetçi oyuncuların Almanya milli takımını tercih etmeye daha çok yaklaştığı düşünülüyordu. Nuri'nin transferi Türk milli takımını seçerek de oralara gidilebileceğinin kanıtı olmuş oldu. Elbette Nuri'nin milli takım performansı değil Dortmund performansı transferde başrol oynadı. Ama işin sadece milli takım seçmekle ilgili olmadığı da çok net anlaşılmış oldu.

Hamit Altıntop'un da Real Madrid'e gidebileceği söyleniyor. O transfer de resmiyet kazanırsa onunla ilgili bir yazı da gelecek günlerde yazarız.

Hiç yorum yok: