BİY

17 Mayıs 2011 Salı

Tayfut Havutçu İle Devam


Beşiktaş yönetimi dün aldığı bir kararla gelecek sezon için futbol takımını Tayfur Havutçu'ya emanet etti. Böylece yerli hoca modasına Beşiktaş da uymuş oldu.

Eğer Shakhtar'ın başından Lucescu'yu getiremiyorsanız, Tayfur Havutçu ile yola devam etmek bana göre doğru bir karar. Zaten uzun bir süredir Beşiktaş'ın başında Tayfur Havutçu vardı. Onun dışında gerek Mustafa Denizli'nin yanında gerekse de Schuster'in yardımcı antrenörlüklerini de yaptı. Açıkçası kendisine böyle bir şans verilmesi gerekiyordu. O şans da verildi.

Flores gibi, Benitez gibi Türk futbolunu, Türkiye ligini hiç bilmeyen hocaları getirmek yerine, ya da Maradona gibi futbolculuğu ne kadar iyiyse teknik direktörlüğü bir o kadar kötü olan bir insanı takımın başına geçirmek yerine Tayfut Havutçu'ya bu görevi vermek son derece doğru bir karar. Çünkü bu saydığım ya da bunların benzeri olan isimler hiç bilmedikleri ve daha önce çalıştıkları yerlerden tamamen farklı bir ligde hocalık yapacaklar ve yine iş kazalarına maruz kalacaklardı. Tayfur Havutçu'nun göreve gelmesiyle birlikte en azından bu risk en aza indirilmiş olur ki bu da Beşiktaş'a gelecek sezon şampiyonluk yarışında artı puandır. Ayrıca Beşiktaş taraftarı da geçmişte Beşiktaş'a hizmet etmiş, takım kaptanlığı yapmış bir isme de daha önce sahip çıktığı gibi yine sahip çıkacaktır. Burada Tayfur Havutçu için muhtemel en büyük tehlike sezon başında Avrupa kupalarından elenmek olacaktır. Hatırlarsanız Ertuğrul Sağlam ligde iyi giderken Methalist Kharkiv mağlubiyetinden sonra görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Elbette futbol sahada oynanan ve daha güçlü kadrosu olanın değil genelde daha iyi organize olan takımların başarılara ulaştığı bir spor dalı. Bu yüzden ne kadar yıldız futbolcu alırsanız alın -ki Forlan büyük ihtimalle gelecek gibi gözüküyor.- iyi takım olamadığınız zaman başarıya ulaşmanız çok zor. Bakalım Beşiktaş Tayfur Havutçu yönetiminde takım olmayı başarabilecek mi?

Hiç yorum yok: