BİY

5 Mayıs 2011 Perşembe

Son Bilet Manchester'ın


Manchester Utd. deplasmanda 2-0 yendiği Schalke'yi Old Trafford'da da 4-1 yenerek Wembley'deki finalde Barcelona'nın rakibi oldu.

Tahmin edildiği gibi Sir Alex Ferguson haftasonu oynanacak Chelsea maçını düşünerek geniş kapsamlı bir rotasyona gitti. Van der Sar ve Valenicia hariç ilk maçta ilk onbirde oynayan hiçbir oyuncusu oynatmadı. Fakat Manchester Utd. rotasyona gittiği için de skoru koruma amaçlı bir oyun sergilemedi. Aksine çıkıp futbolunu oynadı. Schalke ise zaten işini mucizelere bırakmıştı. Bugüne kadar Avrupa kupalarında hiçbir takımın yapamadığını yapması yani Manchester United'ı deplasmanda en az 2 farklı yenmesi gerekiyordu. Onlar da bunun bilincinde olduklarından pozitif oynamaya çalıştılar.

İlk gol gelene kadar maç orta saha mücadelesi şeklinde geçiyordu. Fazla pozisyon yoktu. 27.dakikada Valencia'nın koşusuna Gibson harika bir pas attı. Neuer ile karşı karşıya kalan Valencia'ya sadece golü atmak kalmıştı o da öyle yaptı. Ardından 4 dakika sonra Gibson'ın vuruşunda Neuer kendisinden beklenmeyecek bir hata yapınca tıpkı ilk maçtaki skor çok çabuk 2-0 oldu. Ama Schalke hemen pes etmedi. Yine 4 dakika sonra Jurado ceza sahasında önünde kalan topa sert ve düzgün bir vuruş yaparak van der Sar'ı avladı ve skor 2-1'e geldi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

2.yarıda Schalke riskleri almaya başladı. Bu da Manchester United'a birçok kontra atak fırsatı tanıdı. 2.yarıda Manchester United bulduğu pozisyonlardan 2'sini daha golle sonuçlandırıp galibiyetini perçinledi ve finalde Barcelona'nın rakibi oldu.

Zaten yarı finalde bu iki takım eşleştiğinde Manchester'ın bir sürprize izin vermeyeceği ve rahat bir biçimde finale çıkacağı düşünülüyordu, öyle de oldu. Inter bir İtalyan takımı olmasına rağmen Manchester United Inter'e oranla ayakları yere daha sağlam basan bir takım. Ayrıca Schalke ile MANU arasında çok büyük bir tecrübe farkı da var. O yüzden Schalke erişebileceği azami noktaya gelmişti zaten. Umarım ilerleyen yıllarda 50 yılı aşkın süredir kazanamadıkları Bundesliga şampiyonluğunu kazanırlar.

Böylece Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı konumuş oldu. 2009'da Roma Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelen 2 takım bu sene Wembley'de bir anlamda o finalin rövanşına çıkmış olacaklar. Daha 23 günlük bir süre olduğundan o maçla ilgili yorum yapmak için erken. ama bana Manchester Utd. kazanacak gibi geliyor.

Hiç yorum yok: