BİY

9 Mayıs 2011 Pazartesi

İşgüzarlık



Bursaspor-Beşiktaş maçı maç öncesinde Bursaspor taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle oynanamadı. Polisle çatışmaya giren Bursasporlular'ın ortaya çıkardığı görüntü Gazze'de, ya da terör örgütü yandaşlarının zaman zaman çıkardığı olaylarda yaşananlardan farksızdı. TFF'nin Bursaspor'u 3-0 hükmen mağlup ilan etmesi bekleniyor.

Haftaiçinde Bursa Valiliği'nin aldığı "Beşiktaş taraftarı maça gelebilir." kararı son derece mantıksızdı. İlk yarıdaki maçta yaşanan olaylar ortadayken ortamın bu iş için müsait olmadığı belliydi. O maç öncesinde 4 kişi yaralanmış iki takım da cezalar almıştı. Zaten taraftar forum sitelerinde de bu tip olayların yaşanacağı şeklinde mesajlar vardı. Tüm bunlar bilinmesine rağmen yetkililer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bir karar aldılar. Bu olayda birinci dereceden kusuru bulunan insan Bursa Valisi Şahabettin Harput'tur. Bu yüzden kendisi ya istifa etmelidir, ya da İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmalıdır. Ancak ülkemizdeki tüm kurumlarda olduğu gibi bu kurumda da böyle bir olay yaşanmayacaktır. Belki ileriki aylarda ya da yıllarda valiler kararnamesi çıktığı zaman gerekli işlemler yapılır ama geciken adalet adalet değildir.


Geçen sene Bursa son maçta Beşiktaş'ı yenip şampiyon olduğunda artık bu iş biter diye düşünüyorduk. Fakat ilk yarıdaki maçta yaşananlardan sonra bu işin bitmediğini gördük. Şimdi olayların başlamasına sebep olan 2003-2004 sezonuna geri dönmek istiyorum.


O sezonu incelediğimiz zaman Bursaspor 2-3 hafta hariç (ki bunlar da sezonun başındaki haftalar) tüm sezonu küme düşme hattında geçirmiş bir takım. Tüm sezonu küme düşme hattında geçiren bir takım son 7 hafta ya girilirken 22 puanda. 27 haftada 22 puan toplayan Bursaspor sezonun geri kalan 7 haftasında 18 puan topluyor. 6 galibiyet alıyor tek mağlubiyeti ise Trabzonspor'a karşı. Öncelikle iyi niyetimle soruyorum. Madem bu kadar galibiyet alabilecek potansiyeliniz vardı da 27 hafta aklınız neredeydi? Art niyetli olarak soracak olursam: 27 haftada 22 puan toplayabilen takım son 7 haftada nasıl 18 puan topluyor? Bursasporlular bunun cevabını verebiliyorlar mı? Ben Beşiktaşlı değilim. Fenerbahçeliyim. Ama koca sezon küme düşme hattından kurtulamamışsın, sonra "Beşiktaş bizi küme düşürdü." diyorsun. Ayrıca Beşiktaş'ın o sezon yaşadığı olaylar ortada. Samsunspor maçında Cem Papila'nın 5 kırmızı kartı sonrası Beşiktaş bir daha kendine gelemedi. Ancak 5 sene sonra Mustafa Denizli işi toparlayabildi. Ayrıca Bursaspor'un 6 galibiyet aldığı son 7 haftalık seride Beşiktaş 2 galibiyet almış Bunlardan biri şampiyonluk şansı devam ederken Gaziantep'e karşı 4-1'lik skorla diğeri de Ali Aydın'ın hakemliği bıraktığı maçta Galatasaray'a karşı 2-1'lik skorla. Ayrıca Bursaspor son 7 haftada 18 puan alırken Beşiktaş koca 2.yarıda 19 puan toplayabilmiş.


Bursasporlular darılmasın gücenmesin. Öncelikle kendileri koca sezon ne yapmışlar ona baksınlar. 2003-2004 sezonuna bakmak isteyenler TFF'nin ilgili web sayfasını ziyaret edebilirler. Bu da linki. Sanırm bu kadar bilgi yeterli.

Hiç yorum yok: