BİY

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Şampiyon AC Milan


AC Milan Serie A'da bitime 2 hafta kala şampiyonluğu matematiksel olarak garantiledi. Böylece 7 yıl sonra tekrar mutlu sona ulaşmayı başardılar.

Milan sezona Massimiliano Allegri ile başladı. Robinho, Boateng ve Ibrahimovic gibi oyuncularla kadroyu güçlendirdiler. Devre arasında da van Bommel ve Cassano'yu aldılar. Özellikle sezonun ilk yarısında Ibrahimovic sayesinde birçok maç kazandılar. Inter'in de Mourinho sonra Rafael Benitez'le çalışmaya başlaması ve Benitez'in de her şey berbat etmesi Milan'a çok yaradı. Leonardo'nun gelmesiyle Inter'de toparlanma emareleri görülmeye başladı. Arka arkaya galibiyetler alan Inter Milan'ı geçme şansı yakaladı. Fakat Milan'ın imdadına milli takım arası yetişti. Öte yandan aynı milli takım arası rüzgarı arkasına alan Inter'i durdurdu. Milli takım arasından sonra oynanan maçta Milan Inter'i 3-0 yenince şampiyonluk artık çok yakındı. Kalan haftalarda da hata yapmayan Milan Roma ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak 18. şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Milan'ın şampiyonluğu Inter hegemonyasına sekte vurmuş oldu. Bunun bitip bitmediğini ancak gelecek sezon görebiliriz. Çünkü hâlâ en güçlü kadro Inter'de. Gelecek sezon favori olan taraf yine Milano'nun lacivert siyahlı ekibi bana göre. Ama yine de İtalya'da sempati duyduğum takımın şampiyon olması benim için güzel bir şey.

Hiç yorum yok: