BİY

20 Mayıs 2011 Cuma

Hamit Altıntop da Real Madrid'de


Haftalardır çıkan haberler dün akşam saatlerinde Real Madrid kulübünden yapılan açıklamayla resmiyete dönüştü ve Hamit Altıntop da Nuri Şahin'in ardından Real Madrid'e transfer oldu. Böylece milli takımımızdan 2 futbolcu artık Real Madrid'in oyuncusu unvanına sahip oldu. Mesut'la birlikte 3 Türk futbolcu Real Madrid'in kadrosunda artık.

Hamit Altıntop birçok mevkide oynayabilen bir futbolcu. Schalke'de oynarken sağ bekte oynuyordu. Bayern'e gittiğinde ise genelde Ribery'nin olmadığı zamanlarda sağ açıkta oynadı. Milli takımda ise çooğunlukla orta sahanın sağ tarafında görev aldı. Hatta zaman zaman ortaya bile geçtiği görüldü. Bu Hamit için çok önemli bir özellik. Ramos'un olmadığı maçlarda Real Madrid'de sağ bek oynayan oyuncular yeteri kadar bindirme yapamıyorlar. Hamit Ramos'un bindirmelerini yapabilecek bir futbolcu. Aynı zamanda 4-2-3-1'de 3'lünün sağında da zaman zaman ona görev gelecektir. İdeal onbirin oyuncusu olması şu an için pek muhtemel değil. Ama birçok mevkide oynayabilmesi onu joker oyuncu yapacaktır diye düşünüyorum.

Nuri Şahin ve Hamit Altıntop transferleri kadro zenginliğini artırmak için yapılmış transferler. Jose Mourinho şampiyonluk iddiasını kaybedene kadar sakatlıklar ve cezalılar dışında onbirini hiç bozmadı. Ancak gelecek sezonda Real Madrid çok geniş bir kadro kuracağa benziyor. Bu durumda Jose Mourinho daha fazla rotasyon yapıp bu geniş kadronun nimetlerinden faydalanmaya çalışacaktır. Geniş rotasyonda da Hamit ve Nuri yeteri kadar forma şansı bulurlar diye tahmin ediyorum.

Mehmet Topal'ın da Valencia'da oynaması Nihat Kahveci'nin gelecek yıl muhtemelen La Liga'ya dönmesiyle bu ligde oynayan Türk oyuncu sayısı 5'e çıkacak. Özellikle Mehmet Topal, Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'in performansları Türk futbolcuların gelecekte Avrupa'nın büyük liglerinde oynama şansını yakından etkileyecektir. Ne kadar çok futbolcuyu dışarıya ihraç edersek milli takımımız açısından o kadar iyi olacaktır. Eğer bu sayede futbolcu ihraç eden ülke konumuna gelirsek ligimizdeki yabancı sayısı serbest bırakılsa bile milli takım bu durumdan olumsuz etkilenmeyecektir.

Hiç yorum yok: