BİY

13 Haziran 2010 Pazar

Almanya 4-0 Avustralya


Almanya D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'yı 4-0 yenerek ilk maçlar sonunda grubunda liderliğe yükseldi ve aldığı sonuçla "Bu grubun abisi benim." mesajı verdi. 2010 Dünya Kupası'nda da ilk defa bir maç "üst" bitmiş oldu.

Maç aslında Barcelona'nın maçları gibi başladı. Almanya da tıpkı Barcelona gibi maça biraz tutuk başlayıp rakibe ilk dakikalarda pozisyon verdi ama daha sonra bol bol ayağa pas yaparak kontrolü eline aldı ve bunun meyvesini henüz maçın başında Podolski'nin attığı golle aldılar. Golden sonra Almanların, İngiliz ve Arjantinlilerden farkı ortaya çıktı ve öne geçmesine rağmen skoru koruma telaşına düşmedi ve karakteristik özelliklerinden olan "oyun disiplininden kopmamayı" gösterdiler ve oyunlarını oynamaya devam ettiler. Böylece Klose ile 2. golü de buldular. Bunun dışında özellilkle ilk yarıda Mesut'un da birçok pozisyonda gol atamadığını söylersek Almanların ne kadar iyi oynadıklarını daha iyi vurgulamış oluruz.

İkinci yarı Avustralya erken bir gol bulup maça ortak olma düşüncesindeydi ama Tim Cahill 56.dakikada oyun dışı kalınca işleri iyice zora girdi. Daha sonra da Müller ve Cacau'nun arka arkaya attığı gollerle Almanya farka gitti ve rahat bir galibiyet aldı.

Almanya bugüne kadar izlediğimiz 16 takım içerisinde şüphesiz en iyi gözüken takımdı. Bu akşamki oyuna baktığımız zamanda kötü oynayan oyuncusu yoktu. Avustralya ise zaman zaman etkili olmaya çalıştı ama özellikle ilk yarıda Almanlar top yapmalarına izin vermeyince tarihi fark yiyecekleri maçı 4-0 kaybettiler. Bugünkü maçlar sonunda grubun en zayıf takımının Avustralya olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Almanya bu akşam iyi oynadı. Ancak yarın öbür gün kuvvetli bir takım karşısında neler yapacaklar hep beraber göreceğiz. Ben Almanya'nın en fazla çeyrek finale çıkabileceğini düşünüyorum. Orada şansları yaver giderse eğer en iyi ihtimalle yarı final oynarlar.

Hiç yorum yok: