BİY

13 Haziran 2010 Pazar

Sırbistan 0-1 Gana


Dünya Kupası'nda sürpriz yapması beklenen takımlardan Sırbistan ilk maçında hayal kırıklığı yaratarak Gana'ya 1-0 mağlup oldu.

Öncelikle Gana'yı tebrik etmek gerekir. Essien'in yokluğunda Gana'ya pek fazla şans tanınmıyordu ama Gana fizik kondisyon avantajını sahaya yansıtarak Sırbistan'a üstünlük sağladı. Özellikle orta sahada yaptıkları pres Sırbistan'ın sürekli uzun oynamasına, orta sahada top yapamamalarına neden oldu. Fizik açıdan daha iyi olan Gana dönen topları da toplayınca Sırbistan ilk 60 dakika sadece etkili kullandığı duran toplarda tehlike yaratabildi. Gana bu bölümde daha iyiydi ama onlar da Afrika takımlarının karakteristik özelliği olan "son vuruşlardaki beceriksizlik" ve "yanlış final pası tercihleri" özelliklerine sahip olduklarından bu bölümde skor üretemediler.

Gana'nın orta sahadaki presini 90 dakika boyunca sürdürmesi mümkün değildi. Nitekim bunu başaramadılar ve Sırbistan maçın son dakikalarına girilirken etkili olmaya başladı. Ancak Lukovic'in gereksiz bir şekilde gördüğü ikinci sarı kart sonrasında 10 kişi kalmaları onlar için çok kötü oldu. Buna rağmen Sırbistan maç 11'e 11 oynanırken bulamadığı pozisyonları bir kişi eksik oynarken bulmayı başardı. Krasic müsait pozisyonda topu kalecinin üstüne değil de köşeye göndermeyi başarabilse galibiyete ulaşan taraf olabilirlerdi. Ancak Kuzmanovic Dünya Kupası gibi yapılan kritik hataların telafisinin çok zor olduğu bir turnuvada ceza sahasında elle oynayarak Gana'nın penaltı kazanmasına sebebiyet verince Gyan turnuvadaki ilk penaltıyı gole çevirerek takımını galibiyete taşıdı ve Gana çok önemli 3 puan kazandı.

Gana genç oyunculardan kurulu bir takım olmanın avantajını iyi kullandı ancak maçın sonlarına doğru oyundan düştüler. Bu dakikalar Gana'nın Essien'in yokluğunu hissettiği dakikalardı. Essien o dakikalarda takımını ayakta tutabilecek bir oyuncu.

Sırbistan ise Dünya Kupası'nda sürpriz beklenen takımların başında geliyor ama ilk maçtaki performansları orta sahada pres yapan her takıma karşı zorlanabileceklerini gösterdi. Yine çok şey beklenen isimlerden Krasic çok kötü bir oyun sergiledi. Takımının galibiyet golünü atabilirdi ama 90 dakika boyunca oyunda kalması bana göre yanlıştı. Öte yandan Radomir Antic küçük detayların maçların skorunu etkileyebileceğinin farkında. Sırbistan bu maçta duran topları iyi kullandı. Onun dışında "Taçtan ofsayt olmaz." kuralından faydalanarak 1-2 pozisyonda Pantelic'le etkili olmayı da denediler. Ancak başarılı olamadılar.

Sırbistan bundan sonraki maçını Almanya ile oynayacak ve bu maç Gana-Avustralya maçından önce başlayacak. Bu akşamki maçın skoru ne olursa olsun Almanya'yı yenmek zorunda kalacaklar gibi gözüküyor. Gana ise çok önemli bir avantajı eline geçirdi. Avustralya'ya karşı şok bir skor almadıkları takdirde gruptan çıkacaklardır.

Hiç yorum yok: