BİY

11 Haziran 2010 Cuma

Fransa 0-0 Uruguay


2010 Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki 2. maçta Fransa ile Uruguay 0-0 berabere kaldı ve A Grubu'nda hesapların çok karışacağı belli oldu.

Maç başlayınca skorun ancak anlık hatalar sonucu değişeceği belli oldu. Fransa'da 6.dakikada Ribery'nin getirdiği topta Govou golü atamadı. Daha da Fransa o kadar net pozisyona giremedi zaten. Ancak Gourcuff'un serbest vuruşlardan çektiği şutlarla gol aradılar.

Uruguay da Fransa'dan pek farklı değildi doğrusu. İlk yarıda Forlan biraz istekli hareketli gibi gözüktü ama o da 1-2 şut dışında etkili olamadı.

Pozisyon açısından oldukça kısır geçen maçta son dakikalarda Uruguay 10 kişi kalınca Fransa Uruguay kalesine yüklendi ama o da gol getirmeyince maç 0-0 berabere bitti. Fransa'da ciddi bir koordinasyonsuzluk var. 1-2 topa iki kişi aynı anda koştular. Hele bir tanesinde Anelka Govou'ya bıraksa tehlikeli olacaklardı. Raymond Domenech'in de ilk önce çıkarması gereken Govou'yu en son çıkarmasını da bir türlü anlamadım. Zaten onu anlayan da yanlış anlıyor.

G.Afrika-Meksika maçını izledikten sonra Uruguay'ın bu futbolla gruptan çıkması mümkün değil. Fransa'nın da gol atması ancak Ribery'nin boş alanlar bulması halinde mümkün olacak gibi gözüküyor. Yalnız Fransa bir şekilde bu gruptan çıkarsa eleme maçlarında şansı biraz daha fazla olacaktır.

Hiç yorum yok: