BİY

12 Haziran 2010 Cumartesi

İngiltere 1-1 ABD


2010 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında İngiltere ile ABD 1-1 berabere kaldılar ve iki takım da turnuvaya 1'er puanla başlamış oldu.

Henüz 4.dakikada İngiltere Gerrard'la öne geçince maçın İngiltere açısından rahat geçeceğini düşünmüştük. Ancak ABD sonraki dakikalarda kolay lokma olmayacağını gösterdi. Özellikle uzun toplarda ABD'li oyuncular etkili oldu. İngiltere ise özellikle sol kanattan Lennon ile etkili olmaya çalıştı. İlk yarının sonlarına doğru Dempsey'nin şutunda Green hata yapınca ABD beraberliği yakaladı.

Devre arasında Capello King-Carragher değişikliğini yaparak savunmada hava toplarını kesmeyi amaçladı. İkinci yarının başlarında İngiltere pozisyonlar yakaladı ancak Rooney'nin formsuzluğu İngiltere'nin gol bulamamasında önemli bir etkendi. ABD'nin ikinci yarıdaki en önemli pozisyonu ise Altidore'un soldan getirdiği topta yaptığı vuruştu.

ABD beklediğimiz gibi koşan mücadele eden kalitesi elverdiğince top oynamaya çalışan bir takımdı. İngiltere'nin zaafı ise daha ilk maçta ortaya çıkmış oldu. Kaleci hatasından golü yediler. Onun dışında Alan Shearer "İngiltere'nin performansı Rooney'e bağlı." demişti, haklı çıktı. Bugün sahada iyi bir Rooney olsaydı İngiltere maçı kazanırdı.

Bu grubun yarın oynanacak maçında galip gelecek takım gruptan çıkmak için umutlanacak olsa bile ben yine de bu iki takımın gruptan çıkacak takımlar olacaklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: