BİY

11 Haziran 2010 Cuma

G.Afrika 1-1 Meksika


2010 Dünya Kupası açılış maçında G.Afrika ile Meksika Tshabalala ve Marquez'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı.

Maça Meksika çok iyi başladı. Henüz 2. dakikada G.Afrika kalesinde tehlike yarattılar. Bu dakikadan sonra da topun hakimi Meksika'daydı. İstedikleri gibi top yaptılar ve G.Afrika ev sahibi olmanın da stresiyle bu oyuna bir türlü "cevab" veremedi. İlk yarıda G.Afrika'nın sol kanadı Giovanni Dos Santos tarafından çökertildi. Öyle ki Parreria devre arasında sol bekini çıkardı. Meksika ilk yarıda 4 net pozisyondan yararlanamazken G.Afrika ilk yarının sonlarında üst üste kazandığı kornerlerden tehlikeye yaratmaya çalıştı.

İkinci yarıda G.Afrika topun kontrolünü yine Meksika'ya bıraktı ama bu defa savunmada daha dikkatli bir G.Afrika takımı vardı. Giovanni Dos Santos takımının en etkili ismiydi ama onun orta sahada kaptırdığı topta hızlı çıkan G.Afrika golü buldu ve 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Meksika oyun disiplininden kopmaya başlarken G.Afrika hem skor hem de psikolojik olarak avantajlı duruma geçti. Meksika'nın hocası Javier Aguierre arka arkaya oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etti ancak Meksika golü G.Afrika'nın savunmada yaptığı çok büyük bir hata sonucu buldu ve beraberliği yakaladı. Bu golden sonra Meksika galibiyet golü için risk almaya devam edince G.Afrika mutlak bir gol pozisyonuna girdi ama direk gole izin vermedi ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.

Bu maç gösterdi ki G.Afrika takımı diğer iki maçında da topun kontrolünü rakibine bırakıp 11 kişi topun arkasına geçip özellikle orta sahada kazanılacak toplarla hızlı çıkıp goller arayacak. Meksika ise bu oyununu devam ettirdiği takdirde Uruguay ve Fransa ile oynayacağı maçlar çok zevkli geçecektir.

Bir kaç satırda Meksika'nın kalecisi ile ilgili yazalım. Gerçekten de Ömer Çatkıç'a çok benziyor. Meksika öne geçtiğinde acaba onun gibi zaman geçirecek mi merakla bekliyorum. Yalnız amiyane tabiriyle biraz "armut" bir kaleci gibi. Golde top öyle bir yere gitti ki yapacak hiçbir şeyi yoktu belki ama diğer pozisyonlardaki hareketleri pek güven vermiyor.

Hiç yorum yok: