BİY

13 Haziran 2010 Pazar

Cezayir 0-1 Slovenya


Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en düşük profilli maçında Slovenya Cezayir'i 1-0 yenerek C Grubu'nda liderliğe yükseldi.

Cezayir Afrika takımı olduğu için bu turnuvada olmayı haketmiyor diyemeyeceğim. Ama Slovenya'nın Dünya Kupası'nda olmayı aldığı galibiyete rağmen kesinlikle haketmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Zaten çok kötü Polonya ve bir o kadar kötü Çek Cumhuriyeti'nin önünde grubu 2. bitirmişlerdi. Rusya'yı Play-off'ta geçmelerinde ise en büyük pay Handanovic'indi. İlk maç belki de tarihi fark olacakken son dakikalarda attıkları golle sadece 2-1 kaybetmişlerdi. 2.maçtaki 1-0'lık galibiyetle de G.Afrika'ya gitmeyi başardılar.

Bugüne gelecek olursak iki takım da zayıf takımlar ama en azından Cezayir bir şeyler yapmanın derdine düşmüştü. Slovenya ise maçı berabere bitirmenin derdindeydi ama "Kör istedi bir göz Allah verdi iki göz." misalı galip gelmeyi başardılar. Cezayir 73.dakikada Ghezzal'ın son derece amatör bir şekilde oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı ve kalecileri Chaouchi'nin Leo Franco'yu anımsatan bir gol yemesi Slovenya'ya 3 puan getirdi.

Slovenya kesinlikle iyi bir takım değil ama bir sonraki maçta ABD'den 1 puan çalabilirse gruptan çıkma şansı olur. Cezayir ise iki bireysel basit hata sonucu muhtemel 1 puandan oldu. Bundan sonraki İngiltere maçında işleri zor.

Hiç yorum yok: