BİY

12 Haziran 2010 Cumartesi

Arjantin 1-0 Nijerya


Arjantin Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Nijerya'yı Heinze'nin 6.dakikada attığı golle 1-0 yenerek ilk maçında 3 puan almayı başardı.

Maça Arjantin iyi başladı. İlk dakikalarda üst üste pozisyonlar buldular. Bunda Nijerya'nın orta sahada çok fazla top kaybı yapmasının şüphesiz çok etkisi vardı. 6.dakikada kornerden gelen topa Heinze bomboş pozisyonda penaltı noktası civarından düzgün bir kafa vuruşu yaparak Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Arjantin'in farkı artıracak pozisyonlar bulmasını beklerken Arjantin rölanti bir oyunu benimseyince Nijerya özellikle Gutierrez'in kanadından birçok pozisyonda tehlikeli geldi ama son vuruşlardaki ve final paslarındaki beceriksizlikleri gol bulmalarını engelleyen unsurlardı.

İkinci yarıya Arjantin farkı artırmak için çıktı. İkinci yarıya da fena başlamadılar ama çoğu pozisyonda kaleci Enyeama'nın performansı gol bulmalarına engel oldu. Nijerya'da ise Lars Lagerback Odemwingie ve Martins'i oyuna sokarak hücumda etkili oldu ama iş yine dönüp dolaşıp yanlış pas tercihlerine ve kötü son vuruşlara takıldı. Sonuçta da skoru değiştirebilen olmadı ve maç 1-0 Arjantin lehine sonuçlandı.

Arjantin'de performansı merakla beklenen Messi bana göre iyi oynadı. Tek eksiği goldü. Arjantin'in neredeyse bulduğu her pozisyonda Messi vardı. Messi ilerleyen maçlarda goller bulacaktır. Maçın adamı ise kurtardığı toplarla Enyeama seçilmiş. Bugün Nijerya adına farkı öneleyen isimdi.

Nijerya bundan sonra Yunanistan'ı yenip son maçta Kore'yle gruptan çıkma mücadelesine girecektir. Ancak John Obi Mikel'in yokluğunu bariz bir biçimde hissediyorlar. Bugün Mikel olsaydı orta sahada bu kadar çok top kaybı yaşamayabilirlerdi.

Arjantin'de ise Maradona fazla ofansif bir onbir tercih etti. Messi, Higuain, Tevez, Di Maria yanı sıra Veron'un da orta sahada görevlendirilmesi orta sahada tüm yükün Mascherano'ya binmesine neden oldu. Bu durum gruptan çıkıldıktan sonra sıkıntı yaratacaktır. Arjantin bu maçı kazandı ama Maradona'nın tercihlerini gözden geçirmesinde fayda var.

Hiç yorum yok: