BİY

11 Haziran 2010 Cuma

Vuvuzelalı, Ömer Üründül'lü ve Bol Sakatlı Dünya Kupası


Dünya Kupası bugün başlıyor. 30 günde toplam 64 maç yayınlanacak, 32 takımdan bir tanesi mutlu sona ulaşacak. Kupa ise ilk kez Afrika kıtasından düzenleniyor. Maçları ise Türkiye'de TRT yayınlayacak.

Bu Dünya Kupası'nda bir çok olumsuzluğa maruz kalacağız. Bunlardan birincisi ve en önemlisi "vuvuzela". Adeta bir havalı kornayı andıran bu aletin işlevi ise kafa şişirimek! Maalesef bu işkenceye katlanmak zorundayız.

Bir diğer olumsuzluk ise benzersiz! yorumlarıyla evlerimize konuk olacak olan Ömer Üründül. Kendisini zaten çok iyi tanıyoruz fazla bir şey söylemeye gerek yok.

Son olarak da turnuva öncesi sakatlık yaşayan önemli oyuncular var. Bunların en önemlileri Beckham, Ferdinand, Essien, Pirlo, Robben, Drogba, Ballack, Nani, Harry Kewell, Cabanas gibi oyuncular. Hatta öyle ki turnuva öncesinde hakem bile sakatlandı. Sanki maçlar başlayınca sakatlıklar artacak gibi bir his var içimde.

Kupanın ise ön plana çıkan 2 favorisi var. Brezilya ve İspanya. Bunların dışında Arjantin ve İngiltere de plaseler. Arjantin'in plase olmasının insanların gönüllerinde farklı bir yerde olmalarından kaynaklanıyor. Bunu sağlayanlar da hiç şüphesiz Lionel Messi ve Diego Armando Maradona.

Futbol olarak Arjantin, İngiltere, Hollanda, Brezilya ve İspanya futbolseverlere güzel dakikalar yaşatmasını beklediğim takımlar. Bunun dışında Sırbistan bu turnuvada sürpriz beklediğim takımların başında geliyor. Diğer bir sürpriz beklediğim takım ise Kamerun.

Umarım iyi savunma yapanın değil iyi hücum yapan takımın mutlu sona ulaşacağı bir turnuva izleriz. Herkese iyi seyirler.

Hiç yorum yok: