BİY

12 Haziran 2010 Cumartesi

G.Kore 2-0 Yunanistan


Dünya Kupası'nın 2. gününde B Grubu'nun ilk maçında G.Kore Yunanistan'ı 2-0 yenerek hem kupanın ilk galibiyetini aldı hem de çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Maç öncesi beklentiler Yunanistan'ın klasik oyununu oynayacağı topa daha fazla sahip olan tarafın Kore olacağı şeklindeydi. Ancak 6.dakikada savunmasıyla nam salmış Yunanistan'ın çok basit bir savunma hatası sonucu golü yemesi Yunanistan'ın bütün planları bozdu. Bu dakikadan sonra gol atmak zorunda olan Yunanistan'ın ilk yarı boyunca hücumda düşündüğü tek şey Gekas'a top şişirmekti. Böyle çağ dışı bir anlayışla gol bulmaları zordu.

İkinci yarıya Rehhagel Karagounis-Patsatzoglou değişikliği ile başladı. Ancak bu değişiklik Yunanistan'a yaramadı ve Kore 52. dakikada Ji Sung Park'la farkı 2'ye çıkardı. 2-0'dan sonra Rehhagel Charisteas ve Samaras'ı oyundan çıkarıp Kapetanos ve Salpingidis'i oyuna sürdü. Skorda da geride olmalarının getirdiği zorunlulukla Kore kalesinde özellikle Gekas'la 1-2 pozisyon buldular ama Dünya Kupaları tarihindeki ilk gollerine bu maçta ulaşamadılar.

Kore takımı kadro kalitesi yettiğince iyi oynamaya çalışan pas yaparak iyi yardımlaşan bir takım ve bugün galibiyeti haklı bir şekilde aldılar. Yunanistan ise erken golü yiyince bütün planları alt üst oldu. Bundan sonraki maçlarda da klasikleşen futbollarından uzaklaşmadıkları takdirde gruptan çıkamazlar.

Hiç yorum yok: