BİY

10 Temmuz 2010 Cumartesi

3.lük Maçı


Dünya Kupası 3.lük maçında Almanya ile Uruguay karşılaşacaklar. Almanya 2006'dan sonra 2010'da da 3.lük maçı oynamak zorunda kaldı. Uruguay ise 1970'te Almanya'ya yine bir 3.lük maçında kaybetmiş. Bu açıdan enteresan bir maç.

3.lük maçları angarya gibi gözükse de aslında insanların Dünya Kupası'nda güzel futbol oynanmadığından yakındığı bir ortamda Dünya Kupası'nda aslında pek bir hedefi kalmamış iki takımın savunma güvenliği arka plana attığı ve hücum futbolunu ön planda tuttuğu maçlar olmuştur. Zaten bugüne kadar oynanan 17 3.lük maçının sadece ikisi 1-0 bitmiş geri kalanında ise 3 veya daha fazla gol atılmış. Bu açıdan bakıldığından bu akşamki maç futbol açısından çok şey vaadediyor.

Ayrıca 3.lük maçının gol krallığı açısından da önemi var. Bugüne kadar sadece 1986'da İngiltere son 4'e kalamayıp gol kralı çıkarmış o turnuvada Gary Lineker 6 golle gol krallığını tek başına kazanmıştı. Onun dışında gol kralı çıkaran takımlar ya finali ya da 3.lük maçını oynayan takımlar olmuşlar. Bu açıdan bakıldığında bu akşam Klose ve Müller gol krallığı konusunda şanslılar. Ayrıca Klose bu akşam 2 gol atarsa Dünya Kupaları tarihinin en çok gol atan futbolcusu olacak ki bence bu hiç uzak bir ihtimal değil.

3.lük maçıyla ilgili uzun uzadıa analizler yapmak doğru değil. Bu maç hoşça vakit geçirmek için güzel bir maç olur.

Hiç yorum yok: