BİY

15 Temmuz 2010 Perşembe

Dünya Kupası'nın Hayal Kırıklıkları - İtalya


İtalya milli takımı son şampiyon unvanıyla geldi G.Afrika'ya. Ancak o son şampiyon kadrosundan kalan futbolcuları artık 4 yıl yaşlanmıştı ve o zamanki gibi değillerdi. O kadroda bulunup da 2010'a gelmeyenlerin yerine kadroya girenler de kalite olarak o futbolcuların yanına yaklaşabilecek isimler değillerdi. Sezonu 3 kupayla tamamlayan Inter'den hiç faydalanamayan, 2. Roma'dan ise sadece De Rossi'yi barındıran tüm bunlarla birlikte kadrosunda 7.Juventus'tan 6 futbolcu bulunduran bir takımın Dünya Kupası'nda bir şey yapamayacağı az çok belli oluyordu aslında.

Ben herşeye rağmen İtalya'nın gruptan çıkmasını en iyi ihtimalle de çeyrek final oynamasını bekliyordum. Ancak onlar bırakın gruptan çıkmayı Yeni Zelanda'nın bile gerisinde kalarak grubu sonuncu bitirip evlerine döndüler. Oynadıkları futbolla bunu zaten sonuna kadar haketmişlerdi. Sadece Slovakya maçının son 5 dakikasında canlarının derdine düştükleri için iyi oynuyor gibi oldular. Marcelo Lippi bile olsanız kadronuz yetersizse yapacak fazla bir şeyiniz kalmıyor.

İtalya milli takımının bu durumda olmasında Seria A'nın çökmesinin çok etkisi var. Milan ve Juventus yıllardır piyasada yok ve Roma kısıtlı imkanlarıyla Inter'le mücadele ediyor. Inter'in ise kadrosunda iki İtalyan var ikisi de problemli, sıkıntılı oyuncular. Hal böyle olunca iş başaltı takımlarda oynayan İtalyanlar'a kalıyor ki onlarla da anca bu kadar oluyor.

İtalyanlar futbolda yeniden kalkınmak için Euro 2016'ya ev sahipliği yapmak istiyorlardı ama ev sahipliği hakkını Fransa kazandı. Büyük turnuvalara ev sahipliği yapmanın dışında yeni bir kalkınma planına ihtiyaçları var. Aksi takdirde uzun yıllar büyük turnuvalarda başarılara hasret kalacaklar gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: