BİY

13 Temmuz 2010 Salı

Dünya Kupası'nın Hayal Kırıklıkları - İngiltere ve Wayne Rooney


İngiltere bu Dünya Kupası'nda başarılı olması beklenen bir takımdı. Elemelerde çok başarılı olmuşlar tek mağlubiyetle gruptan lider çıkmışlardı. Başlarında da Fabio Capello'nun olması İngiltere'ye dair umutları artırıyordu. Ancak İngiltere'nin Dünya Kupası öncesi oynadığı hazırlık maçlarındaki performansı İngilizler'i ve İngilizler dışında İngiltere'yi destekleyenleri endişeye sevketti. Yine de Dünya Kupası'nda işlerin farklı olacağını düşünenler vardı. Ancak ilk maçla birlikte işlerin kötü gideceği belli olmuştu. Cezayir'le oynanan 2.maç İngilizler'in bir şey yapamayacağının belli olduğu maç oldu. Nitekim grubu 2. sırada tamamladılar ve Son 16'da Almanya ile karşılaştılar. Almanya mağlubiyeti Dünya Kupaları'nda aldıkları en ağır yenilgi oldu.

Wayne Rooney ise Manchester United'da mükemmel bir sezon geçirirken şanssız bir sakatlık yaşadı. Belki sakatlanmasaydı hem ligi hem Şampiyonlar Ligi'ni Manchester Utd. kazanabilirdi. Ancak Rooney'nin sakatlığından sonra Manchester Utd. ciddi bir düşüş içerisine girdi. Rooney de sakatlıktan çıktıktan sonra sakatlanmadan önceki formunu yakalayamadı ve milli takımdaki performansı tam bir hayal kırıklığıydı. Alan Shearer "Rooney'nin performansı belirleyici olur." demişti haklı çıktı.

İngiltere bu kupada çok başarısız oldu. Ancak İngiltere'yi daha karanlık bir gelecek bekliyor. Öncelikle İngiltere bu turnuvanın en yaşlı takımıydı. Bu da demek oluyor ki kaliteli olarak kabul edilen bu kadro en fazla 2012'yi çıkartırsa çıkartır. 2014'te kimse kalmaz. Gerrard, Lampard, Terry, Ferdinand, Ashley Cole gibi oyuncular büyük ihtimalle son Dünya Kupaları'nı oynadılar. Daha da kötüsü bu oyuncuların yerine gelecek olanlar onlar kadar iyi değil gibi gözüküyor. İngiltere'nin aklını başına devşirip 2018'de almayı planladıkları Dünya Kupası'na iyi hazırlanmaları gerekiyor. Bunun da yolu Premier Ligi bir nebze de olsa yerelleştirmekten geçiyor.

Hiç yorum yok: