BİY

4 Temmuz 2010 Pazar

Görünen Köy Kılavuz İstemez


Dün sonucu merakla beklenen Arjantin-Almanya maçı oynandı ve Almanya tıpkı İngiltere karşısında olduğu gibi Arjantin karşısında da tarihi bir skor elde ederek adını yarı finale yazdırdı.

Maç öncesinde iki takımın şansları eşitmiş gibi gözükse de aslında Almanya takım olarak daha iyi durumda olduğunda Arjantin'e göre bir adım öndeydi. Zaten maç başlar başlamaz bu durum kendini belli etti ve Almanlar daha 3. dakikada öne geçtiler. Arjantin bu golün şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Şoku atlattığı dakikalarda ise Alman savunmasını geçemediler. Almanya ise etkili kontraataklar geliştirse de gole ulaşamadı.

İkinci yarıya Arjantin istekli başladı. Ancak golü 68.dakikada Almanya atınca maç orada koptu. O dakikadan sonra zaten Arjantin'in geri dönmesi mümkün değildi. Almanya ise 2 gol daha bularak tarihi bir sonuç elde etti.

Son Avrupa Şampiyonası ve bu Dünya Kupası gösterdi ki saha içi organizasyonu daha iyi olan takımlar, futbolu takım halinde oynayan takımlar başarıya ulaşıyor. Almanya'ya baktığınız zaman oyun içinde zaman zaman oyundan kopsalar da takım olarak çok organizeler. Arjantin'de ise bundan bahsetmek mümkün değil. Tamamen ileri uçtaki yetenekli oyuncuların bireysel becerilerine dayalı bir oyun anlayışları vardı. Ancak bu futbol tıpkı Maradona'nın futbolculuğu gibi 80'lerde kaldı.

Gönlümüz Arjantin'den yanaydı ama gerçekçi olmakta fayda var. Almanya gerçekten iyi oynuyor. Kaybettikleri Sırbistan maçında bile 10 kişi kalmalarına rağmen maçı çevirecek pozisyonları bulmuşlar, iyi oynamışlardı. Şu ana kadar turnuvada en pozitif futbol oynayan takım Almanya ve şampiyonluğu hakediyorlar. Ben Hollanda veya İspanya'nın kazanmasını istiyorum o ayrı.

Hiç yorum yok: