BİY

11 Temmuz 2010 Pazar

Büyük Gün Bugün


Futbolda Dünya'nın en büyüğü bu akşam belli olacak. Hollanda ve İspanya tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası şampiyonu olmak için sahaya çıkacaklar.

Maç öncesi gerek bahis şirketleri gerekse de futbol kamuoyu İspanya'yı kupaya daha yakın görüyor. Ancak şöyle bir durum var. İspanya da olsanız Dünya'nın en büyük maçına çıkıyorsunuz. İşler o kadar kolay olmaz. Ama yine de İspanya biraz daha şanslı gibi.

İspanya tıpkı diğer maçlarda olduğu gibi bu maçta da topa daha çok sahip olan taraf olacaktır. Bu kaçınılmaz bir şey. Birçok insan Hollanda'nın Almanya kadar başarılı savunma yapamayacağından İspanya'nın işinin Almanya maçından daha kolay olacağını düşünüyor. Aslına bakarsanız Hollanda'nın savunmacılarıyla Almanya'nın savunmacılarını teker teker ele alırsanız birbirlerine denk olduğunu görürsünüz. Ancak savunma artık takım halinde yapıldığından Hollanda zaafiyet gösterecekmiş gibi görüntü var.

İspanya topa daha çok sahip olan taraf olduğundan Hollanda orta sahada kazanacağı toplarla etkili olmaya çalışacaktır. Bu konuda Almanya'dan daha şanslılar. Çünkü ellerinde bu tip topları çok etkili kullanabilecek Robben, Sneijder ve Kuyt gibi oyuncular var. Ayrıca van Bommel ve de Jong orta sahada iyi pres yapan oyuncular.

Her ne kadar Dirk Kuyt "Almanya kadar korkak olmayacağız." dese de ister istemez kendi yarı alanlarına çekilmek durumunda kalacaklardır. Ayrıca Almanya'nın korkak oynadığını düşünmediğimi belirtmeliyim. İspanya Almanya'yı buna mecbur etti. Hollanda da buna mecbur kalacaktır.

Bu Dünya Kupası'nda maçları hep hakeden takımlar kazandı. Bu maç da 90 dakikada tamamlanacaksa galip gelen taraf İspanya olmalıdır. Eğer maç uzar ya da penaltılara giderse o noktadan sonra her türlü ihtimal eşittir.

Desteklediğim üç takımdan iki tanesi finale geldiği için finali tarafsız bir gözle izleyeceğim. İyi oynayan kazansın.

Hiç yorum yok: