BİY

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Dünya Kupası'nın Hayal Kırıklıkları - Portekiz ve C.Ronaldo


Bu Dünya Kupası'nda beklentilerin altında kalan takımlardan biri de Portekiz oldu. Zaten elemelerde aldıkları sonuçlar da iyi değildi ama kadroda C.Ronaldo gibi bir futbolcu olunca beklentiler artıyor. Gerçi elemelerde zorlanmalarının sebeplerinden biri yıllardır etkili bir golcü yetiştirememiş olmaları.

Portekiz zaten turnuvanın zorlu tarafındaydı. İki büyük favori Brezilya ve İspanya'dan birini ekarte etmeleri gerekiyordu. Brezilya ile iki takıma da beraberliğin yettiği maçta berabere kaldılar ama, İsviçre Honduras'ı yenemeyince İspanya grubunu lider bitirdi ve şampiyona rakip oldular. O maçı da daha iyi takım olan İspanya kazandı ve Portekiz son 16'da turnuvaya veda etti.

Portekiz'in en önemli sorunu takım olamamaktı. Bunun da en önemli sebebi takımı bir araya getirmekle yükümlü "kaptan C.Ronaldo". Takımın kaptanı olmasına rağmen takım kimyasını bozan bir isim. Olur olmaz yerlerden sürekli şut çeken neredeyse tüm hücumlarda topu ezen, olumsuz kullanan C.Ronaldo açık ara gördüğüm en bencil futbolcu. Kendisini takımın önünde gören bir isim. Ancak böyle olması için önce takımını düşünmesini gerektiğini kendine kendine anlayamıyor. Onun takımı için oynaması sağlayan tek isim Alex Fergson'du. Zaten bu işi ancak egosu C.Ronaldo'dan daha yüksek birisi sağlayabilirdi. Bu sene Real Madrid'de Jose Mourinho'nun bunu sağlayacağından eminim. Ancak Portekiz milli takımında yine aynı bencil Ronaldo olmaya devam edecektir. Ta ki Jose Mourinho milli takımın başına geçinceye kadar.

Yazının başlığı hayal kırıklıkları ama Portekiz'de Coentrao'ya değinmeden olmaz. Sol bekte gerçekten çok başarılı bir futbol sergiledi ve takımının açık ara en iyi futbolcusuydu. Bu sene olmazsa önümüzdeki senelerde Avrupa'nın dev kulüplerinden birinde futbol hayatına devam edecektir.

Hiç yorum yok: