BİY

8 Temmuz 2010 Perşembe

Almanya 0-1 İspanya


Dünya Kupası'nın en iyi 2 takımı dün akşam yarı finalde karşı karşıya geldiler ve İspanya Almanya'ya Euro 2008'in rövanşını vermeyerek ilk kez Dünya Kupası'nda final oynama hakkı kazandı.

Dün akşam Almanya favori olan taraf olarak gösteriliyordu. Bunun nedeni ise hem Almanya'nın 2 senede aldığı yol hem de İspanya'nın 2008'deki kadar iyi olmamasıydı. Bunlar Almanya'nın şansını artırıyordu. Ancak işlerin öyle olmadığı maç başlar başlamaz görüldü. Turnuvanın başından beri çok formsuz olan Torres'in yerine ileri uçta David Villa'yı onun arkasında da Pedro Rodriguez'i görevlendiren Del Bosque maçın 11'e 11 oynanmasını sağladı ve İspanya bu turnuvadaki en iyi futbolunu Almanlara karşı oynadı.

Almanya'nın maçta kendi oyununu oynamaya çalıştığı dakikalar olsa İspanyolların orta sahadaki müthiş pas trafiği Almanların kendi yarı sahalarında beklemelerine sebep oldu. Orta sahada zaman zaman kazandıkları topların çoğunu ise olumlu kullanamadılar ki bunda bana göre Müller'in olmamasının çok etkisi vardı.

Dün akşam İspanya daha iyi olan tarafı ve maçı hakederek kazandı. Ancak İspanya'nın kaçırdığı her golden sonra aklıma sürekli Gary Lineker'in geldiğini söylemeliyim. "Yine Lineker mi haklı çıkacak?" derken "kahin ahtapot Paul" bir kez daha iddaacıları yanıltmadı ve bu turnuvanın genelinde olduğu gibi hakeden takım maçı kazandı.

Almanya turnuva başında desteklediğim takımlardan biri değildi. Ballack'ın sakatlanmasından sonra ise hiç şans tanımıyordum ama İspanya maçına kadar turnuvanın en güzel futbolunu oynadılar. Belki Arjantin ve İngiltere'nin zaaflarından iyi faydalanmaları 4 gollü galibiyetlerin en önemli sebebiydi ama kesinlikle buraya kadar hakederek geldiler. Belki de bu iki takım finali oynamalıydı ama turnuvanın tablosu iki takımı yarı finalde karşılaştırdı. Belki bu turnuvada finale ulaşamadılar ama bu genç Alman takımının önünün çok açık olduğunu söylemek gerekir. Dün akşam Alman futbolcuların maç sonundaki halini gördükten sonra bundan sonraki Dünya Kupaları'nda desteklediğim takımlar listesine Almanya'yı almaya karar verdim. Çünkü her türlü başarıyı hakediyorlar.

Bu Dünya Kupası benim adıma çok güzel geçti. Her büyük turnuvada olduğu gibi desteklediğim takımların başında Hollanda vardı. Daha sonra Messi ve Maradona'dan dolayı Arjantin'i tutuyordum. 3. olarak desteklediğim takım ise yine geleneksel olarak büyük turnuvalarda her zaman tuttuğum takımlardan biri olan İspanya'ydı ve desteklediğim üç takımdan ikisi finalde karşılaşacaklar. Daha ne isterim ki! Allah bereket versin.

Hiç yorum yok: