BİY

15 Temmuz 2010 Perşembe

Dünya Kupası'nın Hayal Kırıklıkları - Fransa


Fransa aslında benm için hayal kırıklığı değildi. Ama genel kanı hayal kırıklığı yarattıkları şeklinde olduğu için bu yazıyı yazıyorum. Ayrıca Fransa'da yaşananlarla ilgili bir şeyler yazmak gerekiyor.

Fransa Dünya Kupası'na "el yordamıyla" geldi. Henry'nin elle yaptığı asist zaten pek sevilmeyen Fransa'yı kupanın en antipatik takımı yaptı. Birçok insan Fransa'nın gruptan çıkamamasını istiyordu. Zaten neredeyse 4 yıldır iyi oynadığı maç olmayan ve halâ Sidney Govou gibi ahı gitmiş vahı kalmış bir adamdan medet uman bir teknik direktörle gruptan çıkmaları pek mümkün değildi nitekim çıkamadılar da.

Fransa kadro olarak aslında sıkıntısı olmayan bir takım. Sıkıntının Raymond Domenech'te olduğunu da Fransa Futbol Federasyonu hariç neredeyse herkes biliyordu. Ancak Anelka ile Domenech'in yaşadığı olay sonucunda Fransızların kibirli tavırları yüzünden Domenech mağdur durumuna düştü. Şimdi takımın önemli oyuncularının bir daha milli takıma alınmaması durumu ortaya çıktı.

Fransa oyuncu yetiştirme konusunda sıkıntı çekmeyen bir ülke. Onların en büyük sorunu Raymond Domenech'ti. O da giderken yıllardır yaptığı işe son noktayı koydu ve Fransa'yı büyük buhrana itti.

Fransızların akıllarını başlarına devşirip sorunun Raymond Domenech'te olduğunu görmesi gerekiyor. Aynı şey yeni teknik direktör Laurent Blanc için de geçerli. Bu tavırları bıraksınlar hiçbir anlamı yok.

Hiç yorum yok: