BİY

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Issiar Dia


Fenerbahçe bu sezonki 2. yabancı transferini de gerçekleştirdi ve Nancy'de forma giyen Dia'yı renklerine bağladı. Doğrusunu söylemek gerekirse pek tanıdığımız bildiğimiz bir futbolcu değil Dia. İstatistiklerine de bakıldığında bir kanat oyuncusu olarak gol sayısı pek fazla değil. Nancy'de oynadığı 97 maçta 13 gol atmış. Yalnız bu gollerin 8 tanesini son sezonda atmış olması gelişme gösterebileceğine işaret ediyor. Bu açıdan ümitvar olunabilir. Yine de Fenerbahçe'nin önceki yıllarda yaptığı transferlerden farklı bir transfer olduğunu söylemekte fayda var. Bu yüzden beklentileri yüksek tutmak hata olur.

Bu transfer artık Fenerbahçe'nin G.Amerika pazarından çekildiğini çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Geçen sene de aslında Avrupalı oyuncular transfer edilmek istenmiş ancak sonuç alınamayınca yöneticiler soluğu yine Brezilya'da almış Andre Santos ve Cristian Baroni transferleri yapılmıştı. Fakat bu sene iki yabancı alındı biri Slovak diğeri Senegalli.

Her ne kadar kariyer olarak üst düzey bir futbolcu transfer edilmemiş olsa da Dia için hem bir kulüpte lig şampiyonluğu yaşaması açısından buna bağlı olarak da Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı olduğundan oyuncu için çok daha önemli bir transfer. Bonservis bedeli olarak 7 milyon Euro civarı konuşuluyor. Bu paraya deyip deymeyeceğini ise zaman gösterir.

Hiç yorum yok: